02.06.2021
Sergiu Litvinenco, dupa ce la Edinet a fost organizat un protest impotriva Maiei Sandu: "Nu este un protest in adevaratul sens al cuvantului, ci un simulacru"

Sergiu Litvinenco spune ca protestatarii, veniti ieri de la Balti la Edinet cu autobuzele, nu stiau impotriva la ce protesteaza.

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: "Sigur ca dreptul la protest este unul constitutional. Si noi am uzat de el de-a lungul timpului. Atat atunci cand Plahotniuc a vrut sa devina prim-ministru in ianuarie 2016, cat si impotriva votului mixt (2017) sau al anularii alegerilor din Chisinau (2018). Intre altele, in acele timpuri, dodonistii stateau cumintei in Parlament si votau impreuna cu Plahotniuc legi contrare interesului public. Insa e una cand protestezi impotriva unui regim dictatorial si oligarhic, si e cu totul altceva cand folosesti dreptul de protest pentru a face circ si pentru a te arata pe la televizuni. Chit ca majoritatea din ”protestatari” adusi cu autobuze de la sute de kilometri nici nu stiau despre ce este vorba. Acesta nu este un protest in adevaratul sens al cuvantului, ci un simulacru. Care trebuie tratat ca atare."

Maia Sandu a fost intampinata ieri cu proteste de cativa oameni, care au scandat lozinci impotriva sefei statului. Totul s-a intamplat in cadrul unei intalniri la Edinet.

Citeste si :  Maia Sandu - intampinata cu proteste la Edinet: "Rusine. Maia Sandu la gunoi". Reactia Presedintiei: "Sunt organizati ca sa zadarniceasca vizita" - VIDEO
Articole din aceeasi categorie