20.09.2022
Sergiu Litvinenco catre Ilan Sor, dupa protestele din centrul capitalei: "Nu mor caii, cand vor cainii"

Ministrul Justitiei, Sergiu Litvinenco sustine ca protestele organizate in ultimele zile de Partidul Politic "SOR", in frunte cu fugarul Ilan Sor, sunt organizate din bani murdari si au drept scop sa destabilizeze situatia din tara. Totodata, acesta a mai adugat ca intr-un final legea o sa triumfe. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Sergiu LITVINENCO, MINISTRUL JUSTITIEI: "Lucrurile sunt foarte clare, Sor este disperat ii fuge pamantul de sub picioare, toata lumea stie cine este Sor. Sor acum arunca practic banii care i-a furat de la cetateni pentru a incerca sa destabilizeze situatia, pentru a scapa de justitie. Banii cu care se finanteaza aceste proteste sunt bani murdari. Din pacate oamenii care vin, au ajuns la pragul saraciei, din cauza unor astfel de personaje care au furat de-a lungul timpului, bugetul Republicii Moldova, de la cetateni si acum arunca acesti bani catre oameni. Noi nu avem o problema cu oamenii, ii intelegem. Noi avem o problema cu fugarii, dar Sor trebuie sa inteleaga ca doliantele lui iluzorii, lui nu-i va reusi nimic. Nu-i va reusi destabilizarea. Ceea ce va obtine el, va obtine doar ca legea intr-un final sa triumfe si daca vina lui va fi dovedita in mod corespunzator in instanta judecatoreasca, indiferent ce ar face, el va fi condamnat si averea va fi confiscata."

Ulterior, Sergiu Litvinenco s-a adresat catre fugarul Ilan Sor si a mentionat ca ceea ce face el este un atentat la securitatea statului si al cetatenilor, iar raspunderea pentru astfel de actiuni este mai mare, decat alte ilegalitati comise de el.

Sergiu LITVINENCO, MINISTRUL JUSTITIEI: "Apropo, lui Sor vreau sa ii transmit o zicala romaneasca "Nu mor caii, cand vor cainii". Si faptul ca acum el incearca acum sa destabilizeze, dincolo de proteste, sunt un atentat la securitatea statului si al cetatenilor. Si din punct de vedere juridic ar trebui sa stie ca raspunderea pentru astfel de actiune este chiar mai mare decat raspunderea pentru furturile care le-a comis, futul miliardului si tot asa mai departe."

Ieri, sute de simpatizanti ai Partidului Sor au protestat in fata Presedintiei. Acestia au cerut demisia Maiei Sandu, Nataliei Gavrilita si Igor Grosu.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie