12.01.2021
Sergiu Litvinenco a prezentat trei cai prin care poate fi dizolvat Legislativul: "Parlamentul actual trebuie sa plece odata si pentru totdeauna! Indubitabil! Si fara nici un fel de ”dar daca…”

Sergiu Litvinenco a prezentat trei cai prin care poate fi dizolvat Legislativul: "Parlamentul actual trebuie sa plece odata si pentru totdeauna! Indubitabil! Si fara nici un fel de ”dar daca…”

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: "Evident ca cea mai scurta cale spre alegeri anticipate este daca Parlamentul de doua ori respinge solicitarea de investitura a unui Guvern venita din partea unui candidat la functia de Prim-ministru. Numai ca aceasta cale comporta si cele mai multe riscuri. Si asta deoarece, indiferent ce se spune in public, se pot gasi 51 de parlamentari care sa voteze acest Guvern. Or, gradul de incredere in deputatii acestui Parlament este zero, multi vor sa-si pastreze fotoliile caldute, chiar daca ne vor vorbi solemn ca se ghideaza de interesul tarii. Si daca cumva se investeste un Guvern, alegeri parlamentare nu vor mai avea loc, iar Parlamentul actual va activa, cel mai probabil, pana in 2023.

Celelalte doua cai sunt in curs de realizare. Prima este blocarea procesului de votare a legilor timp de trei luni. Aici, probabil, mai trebuie intrebata inca Curtea Constitutionala (daca perioada cand Parlamentul nu este in sesiune ordinara se calculeaza la determinarea celor trei luni), insa nu este exclus ca, daca Parlamentul nu adopta nicio lege pana pe 16 martie 2021 (16 decembrie este ultima sedinta la care s-au votat legi), de pe 17 martie 2021 Parlamentul poate fi deja dizolvat.

A doua este imposibilitatea formarii Guvernului timp de trei luni. Termenul curge de la 23 decembrie 2020 atunci cand a demisionat fostul Prim-ministru Ion Chicu."

Totodata deputatul a declarat ca potrivit hotararii Curtii Constitutionale nr.30/2013: ”Termenul de 3 luni incepe sa curga de la data aparitiei circumstantelor ce au determinat necesitatea formarii unui nou Guvern, curge indiferent de declansarea procedurilor de formare a noului Guvern sau/si de efectuarea procedurilor prevazute de alineatul (2) al articolului 85 din Constitutie, include perioadele de consultare a fractiunilor parlamentare si de efectuare a altor proceduri legale si constituie termenul limita pentru formarea noului Guvern.” Prin urmare, daca pana la 23 martie 2021 nu este investit un Guvern, de pe 24 martie intervine obligativitatea dizolvarii Parlamentului.

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: "Parlamentul actual este problema majora a tarii si al cetatenilor. Nu poate acest Parlament – corupt, nelegitim, nereprezentativ, unde majoritatea deputatilor se gandesc doar la propriul interes etc. – sa investeasca un Guvern bun, care ar lucra pentru oameni. De aceea, Parlamentul actual trebuie sa plece odata si pentru totdeauna! Indubitabil! Si fara nici un fel de ”dar daca…”

Articole din aceeasi categorie