13.04.2021
Seful socialistilor din Parlament si-a declarat casa de milioane in care locuieste, dupa ce fiica mai mare i-a donat terenul pe care a fost construit imobilul - VIDEO/ZdG.md

Dupa ce ZdG l-a surprins, in vara anului 2020, ca locuieste intr-o casa impunatoare pe care nu o declarase, Corneliu Furculita, presedintele fractiunii Partidului Socialistilor din Parlament, a decis sa inscrie imobilul in declaratia de avere si interese personale, depusa la 31 martie, curent. Bunul a fost inregistrat la Cadastru la doar doua luni dupa ce ZdG i-a surprins pe deputat si pe sotia sa la casa amplasata intr-o suburbie a capitalei. Seful socialistilor din Parlament spunea atunci ca terenul pe care se inalta casa apartine fiicei sale mai mari si ca bunul imobil este o „investitie de familie”, iar la constructie au participat „mai multi”. Deputatul a precizat atunci ca imobilul nu a fost dat in exploatare pentru ca se mai lucreaza la el si ca „cine va fi proprietar, noi vom decide”.

„Eu am fost si m-am uitat astazi sa fie totul in regula. E ok”. Asta ne-a spus Corneliu Furculita in dimineata zilei de 14 iulie 2020, cand l-am surprins iesind pe poarta unei case impunatoare amplasata in oraselul Durlesti din municipiul Chisinau. Deputatul ne dadea asigurari ca acest imobil nu este locuinta „de baza”, pe care nu-l indicase in declaratia de avere si interese, ci locuieste intr-un apartament modest de la Telecentru, desi vecinii il contraziceau si declarau ca familia Furculita s-a mutat in casa din Durlesti de mai bine de un an.

„Am facut un efort pentru a finaliza lucrarile”

Bunul imobil respectiv nu era indicat in declaratiile de avere ale deputatului pentru anii precedenti, lucru valabil si pentru terenul pe care acesta este ridicat. Seful socialistilor in Parlament sustinea atunci ca imobilul nu a fost dat in exploatare si „copiii lucreaza in continuare”: „Casa, in forma juridica corecta, va fi data in exploatare de catre proprietar. Cine va fi proprietar, noi vom decide”.

Corneliu Furculita mai preciza atunci ca bunul este in constructie de 10 ani „si o sa fie inca, pentru ca sunt chestiuni care nu sunt finisate”. Cu toate acestea, la doar o luna dupa ce ZdG a deconspirat casa deputatului, Corneliu Furculita, sotia si fiica mai mica a acestuia, au primit cu titlul de donatie cate o parte din terenul care era detinut, oficial, de catre fiica lor mai mare. Totodata, in pofida declaratiilor ca ar mai fi de lucru la finisarea bunului, in septembrie 2020, casa a fost inregistrata la Agentia Relatii Funciare si Cadastru, avand acum patru proprietari: sotii Corneliu si Ludmila Furculita impreuna cu cele doua fiice. 

Contactat de ZdG sa ne spuna cum a reusit sa isi inregistreze bunul la Cadastru, desi anterior sustinea ca ar mai exista lucrari de efectuat, deputatul a afirmat ca imobilul nu ar fi inca finalizat in totalitate, desi a fost intocmit un act de receptie finala. 

„Noi, sotii, vom face donatie cotele noastre fiicelor”

In ultima sa declaratie de avere, Corneliu Furculita a indicat ca atat el, cat si sotia si fiica sa minora, detin cate ¼ dintr-un teren pentru constructie, dar si cate ¼ din casa de locuit pe care anterior nu o faceau publica. In declaratia pentru 2020, socialistul indica faptul ca valoarea casei este de circa 976 de mii de lei, desi pretul ei de piata este de cateva ori mai mare. 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD

Articole din aceeasi categorie