20.06.2022
Sefa Executivului, despre evenimentele din acest weekend: „Unii artisti si-au dat seama ca sunt implicati intr-un joc politic murdar si au renuntat sa cante la Chisinau”

Natalia Gavrilita spune Marina Tauber si Veaceslav Valico nu au fost lasati sa puna scena si tehnica in PMAN din cauza ca nu existau documentele necesare care ar fi confirma amplasarea legala a acestor instumente in centrul capitalei. Sefa Executivului spune ca au fost documentate si unele incalcari, insa artistii care trebuiau sa cante la Chisinau si-au dat seama singuri ca sunt implicati intr-un joc politic murdat. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime

„Exista acest drept de a protesta, de a organiza manifestatii, insa noi avem lege, avem anumite acte normative pe care trebuie respectate si daca nu sunt respectate, atunci nu trebuie sa fie permise”, spune prim-ministrul. 

Intrebata de catre Lorena Bogza cine ar trebui sa verifice din ce bani se fac aceste proteste si concerte, Gavrilita a spus ministerul de Interne este responsabil pentru asta.

„Au fost documentate careva incalcari, de aceea nici nu s-a permis amplasarea acestei scene, dar au fost si unii artisti care am vazut ca dupa ce si-au dat seama ca sunt implicati intr-un joc politic murdar au renuntat sa cante”, a mai adaugat sefa Executivului. 

Mii de oameni in frunte cu Marina Tauber au protestat ieri, in centrul capitalei. Majoritatea dintre manifestanti au fost adusi organizat cu microbuze din toate raioanele tarii. 

Dupa ce au scandat lozinci anti-guvernare acuzandu-i pe politicienii de la putere de toate relele, protestatarii au blocat circulatia pe bulevardul Stefan cel Mare. Asta deoarece, dupa manifestatie, in Piata Marii Adunari Nationale urma sa se desfasoare un concert, organizat de activistul Veaceslav Valico care, insa nu ar avea nicio legatura cu protestul. 

La final, cei doi au anuntat ca nu va mai fi concertul in PMAN, iar cei prezenti au plecat acasa. 

Totusi, din ce bani urma sa fie achitat concertul, nu se stie, pentru ca in 2021, Valico nu a declarat niciun venit, nicio proprietate, doar o datorie de 20 de mii de euro.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie