18.09.2023
Secretarul general adjunct al NATO: „Ucraina obtine cu dificultate progrese pe teren. Sunt sustenabile. Poate nu atat de mult pe cat ne dorim”

Armata ucraineana face progrese in contraofensiva sa, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, intr-un interviu exclusiv pentru emisiunea In PROfunzime.

Mircea GEOANA, SECRETAR GENERAL ADJUNCT AL NATO:Noi vedem ca Ucraina obtine cu dificultate, pentru ca e foarte greu, progrese pe teren. Nu e putin lucru, iar ele sunt sustenabile. In al doilea rand, poate ca din exterior cu toti ne dorim sa fie succese mai rapid, evident, dar fiecare metru patrat, fiecare kilometru recucerit inseamna si riscuri de vieti omenesti din partea Ucrainei.”

Fortele ucrainene sufera pierderi, ceea ce ii determia pe comandantii ucraineni sa fie mai precauti in luarea unor decizii privind desfasurarea mai rapida a contraofensivei.

Mircea GEOANA, SECRETAR GENERAL ADJUNCT AL NATO: Pentru un lider este foarte greu sa decizi, ar avea foarte multe, au echipamente militare de ultima generatie, ar putea eventual sa decida sa faca mai mult, dar acest lucru inseamna un cost de vieti omenesti, foarte mare, si atunci, nu cred ca e dreptul nostru sa spunem, partenerului nostru, Ucrainei, fa mai mult, fa mai bine. Avem incredere in ucrainenii, invata foarte repede, au echipamente, au adoptat doctrina si mod de a misca al NATO. Sunt mai motivati, mai bine echipati, mai bine condusi, au conditii pentru succes, sa avem rabdare.”

Ucraina a lansat o contraofesniva in iunie, cu obiectivul de a recuceri teritoriile ucrainene ocupate de catre Rusia, dupa ce a primit armament din Occident si a format noi batalioane. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie