23.08.2019
Sarbatoare mare la Comrat. Igor Dodon a participat la ceremonia organizata acolo cu ocazia eliberarii orasului de sub ocupatia fascista - VIDEO
A fost sarbatoare mare, astazi, la Comrat, acolo unde Igor Dodon a participat la ceremonia organizata cu ocazia eliberarii orasului de sub ocupatia fascista.

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "Astazi am mers la Comrat unde impreuna cu bascanul Autonomiei Gagauze, Irina Vlah, si deputati in Parlamentul RM, am participat la ceremonia solemna de depunere a florilor la Complexul memorial cu ocazia aniversarii a 75-a de la eliberarea orasului de sub ocupatia fascista, marcata in ziua de 23 august.

I-am felicitat pe locuitorii orasului Comrat si ai intregii autonomii cu ocazia acestei date importante si am subliniat in mod deosebit ca evenimentele din august 1944 sint percepute de marea majoritate a populatiei Moldovei anume ca o sarbatoare a eliberarii si a victoriei, in pofida diferitelor interpretari politice.

Sint ferm convins ca cei care nu respecta trecutul nostru, nu au viitor, iar eroismul inegalabil al stramosilor nostri in anii Marelui Razboi pentru Apararea Patriei trebuie sa serveasca drept model de barbatie si de perseverenta pentru generatia tinara.

Le-am dorit tuturor locuitorilor Comratului si Autonomiei Gagauze multa sanatate, cer senin si prosperare."

Articole din aceeasi categorie