18.08.2020
"S-a suparat ca am spus adevarul." Reactia lui Corneliu Furculita, dupa ce Maia Sandu a spus ca-l da in judecata

Deputatul socialist Corneliu Furculita spune ca reactia Maiei Sandu la declaratiile facute de el si de deputatul Radu Mudreac este isterica si in loc sa dea raspuns despre cum a sustinut agricultorii pe cand era la guvernare, lidera PAS ameninta presa cu judecata.

"Culmea e ca Maia Sandu a amenintat presa cu judecata, doar pentru ca au difuzat o stire din briefingul nostru de presa. Halal de "politician pro-european", cum se pozitioneaza Maia Sandu. Nu da niciun dram pentru libertatea de exprimare si libertatea presei. Pentru Sandu, presa e libera doar in masura in care sa difuzeze pozitia ei si a PAS", scrie Furculita.

Deputatul mai spune ca la adresa sa au sunat mai multe insulte si informatii false, calomnioase, iar declaratiile facute impreuna cu colegul sau de partid este purul adevar.

"Cu mass media trebuie de discutat, de explicat, nu de atacat mereu in judecata, doar pentru ca nu-ti place o stire in care esti vizat. Sandu s-a suparat ca am spus adevarul ca ea a inchis scoli (peste 200) in timp ce a fost ministra Educatiei. Stiu toti despre asta, in special cateva zeci de mii de cetateni afectati de "optimizarea" Maiei Sandu. Am mai spus ca a facut parte din guvernele, care au inchis spitale. Si asta este purul adevar, care este bine stiut de cetateni. Dar sa revenim la tema agricultorilor", adauga Corneliu Furculita.

Socialistul o indeamna pe lidera PAS sa raspunda la cateva intrebari:

1. In perioada in care ati fost prim-ministru, ati vizitat agricultorii din Nordul tarii, ale caror roade au fost distruse de grindina?

2. Care este suma compensatiilor pe care le-a achitat Guvernul Sandu fermierilor care au avut de suferit de pe urma grindinei de anul trecut?

3. Care a fost bugetul pentru subventionare in agricultura pe perioada mandatului Dumneavoastra de sef al Guvernului?

4. Spuneti clar, sustineti ca cetatenii straini sa primeasca dreptul sa cumpere terenuri agricole in Republica Moldova?

Lidera PAS Maia Sandu, sustine ca il va da in judecata pe socialistul Corneliu Furculita, dupa ce a acuzat-o ca vrea sa vanda pamanturile si sa distruga agricultorii. Ea spune ca este o minciuna mai gogonata decat cea cu 30 de mii de sirieni de acum 4 ani.

Ieri, socialistii au iesit sa le spuna celor care protesteaza ca Maia Sandu planifica sa-i distruga si sa le vanda pamanturile. In replica, cei de la PAS spun ca socialistii cauta tap ispasitor pentru ca au ratat banii de la UE, iar acum nu au de unde sa le dea agricultorilor. 

De asemenea, i-au indemnat pe deputatii socialisti sa nu mai umble cu minciunile si sa se apuce de cautat solutii. Acestia au acuzat guvernarea ca nu au bani sa ajute agricultorii pentru ca au ratat cei 800 de milioane de lei oferiti de Uniunea Europeana.

Articole din aceeasi categorie