01.09.2022
Rusia v-a propus sa vindeti o bucata de tara in schimbul unui pret mai mic la gaz? Maia Sandu, la emisiunea In PROfunzime: "S-a incercat, dar nu am admis sa ajungem la aceasta discutie"

Presedintele Maia Sandu sustine ca Federatia Rusa ae propus Republicii Moldova un pret mai mai mic la gaz, in cazul in care autoritatile de la Chisinau ar fi facut unele cedara. Nu este clar, insa, despre ce anume este vorba incat sefa statului nu a vrut sa ofere mai multe detalii.  Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Nu m-am referit la ce a cerut Rusia, dar este clar ca Rusia nu ofera un pret mai mic la gaz, decat pretul de piata de ochi frumosi si acest lucru este clar pentru toata lumea, acum doar putem sa speculam, sa ne dam cu parerea in ceea ce a cerut Rusia. Noi nu am vrut sa analizam alte probleme in contextul contractelor pe gaze."

Totodata, intrebata daca merge vorba despre Transnistria, sefa statului a confirmat, insa a mentionat ca discutia nu a avut loc, deoarece Republica Moldova a refuzat sa vorbeasca cu ei pe acest subiect.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Da, Federatia rusa a incercat sa deschida subiectul pentru alte probleme in aceeasi discutie cu contractul pe gaze. S-a incercat, dar nu am admis sa ajungem la aceasta discutie si respectiv nu avem detalii despre o discutie care nu a avut loc."

Ieri, ministrul de Externe al Federatiei Ruse, Serghei Lavrov, a sustinut ca Rusia si Transnistria pledeaza in favoarea reluarii dialogului direct cu Chisinaul pentru a solutiona problema transnistrena, insa presedintele Maia Sandu, sub conducerea occidentului, intentioneaza sa solutioneze aceasta problema printr-un mod nediplomatic. Declaratia a fost facuta live in cadrul maratonului educational „Cunoasterea” la postul rusesc RT.

Articole din aceeasi categorie