05.05.2022
Rezolutie votata de Parlamentul European pentru Moldova este cel mai important document pentru tara noastra, adoptat vreodata de o institutie UE. Declaratiile unui europarlamentar

Rezolutie care a fost votata astazi de Parlamentul European pentru Republica Moldova este cel mai important document pentru tara noastra, adoptat vreodata de o institutie UE. Despre asta, a anuntat deputatul european, Siegfried Muresan, pe pagina sa de facebook. 

„Republica Moldova este la fel de importanta pentru securitatea si stabilitatea Uniunii Europene cum este si Ucraina. Toata Europa a vazut acest lucru in ultimele luni, odata cu declansarea invaziei ruse in Ucraina. Autoritatile si cetatenii Republicii Moldova au actionat in spirit european si au oferit hrana, adapost si ingrijire medicala sutelor de mii de refugiati ucraineni care au intrat in tara fugind din calea razboiului,” a scris Muresan. 

De asemenea, europarlamentarul a mentionat ca obiectivul sau a fost de la inceput ca tot ceea ce Parlamentul European ii ofera Ucrainei in materie de perspectiva europeana sa ii ofere si Republicii Moldova.

Astazi, rezolutia de cerere a statutui de stat candidat pentru Republica Moldova a fost votata cu larga majoritate in plenul Parlamentului European. Asta, dupa ce au avut loc dezbateri despre Republica Moldova in plenul Parlamentului European. Europarlamentarii au cerut ca Republicii Moldova sa i se ofere cat mai repede statut de candidat la Uniunea Europeana. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie