23.03.2022
Republica Moldova ar putea plati in aprilie peste 1.000 de dolari per mia de metri cubi de gaz furnizat de Gazprom. Declaratiile lui Andrei Spinu

Ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale din Republica Moldova, Andrei Spinu, sustine ca pretul de achizitie a gazelor naturale in Republica Moldova de la Gazprom s-ar putea ridica in luna aprilie la peste 1.000 de dolari pentru mia de metri cubi. Declaratiile au fost facute in cadrul unei emisiuni televizate de la Moldova 1.

„S-ar putea sa avem acest un pret de 1.000 de dolari pentru gazele naturale, pentru ca conform formulei stabilite in contractul cu Gazprom, pretul pentru luna urmatoare se stabileste ca si o medie a preturilor din luna precedenta. Preturile pe de pietele internationale care sunt acum in martie vor influenta pretul de achizitie pentru aprilie. Repet, a inceput razboiul in tara vecina care a adus sa avem in anumite zile, preturi la gaz de 3.800 de dolari pe mia de metri cubi. Pretul la gaz a inceput sa scada, urmeaza ca in zilele urmatoare sa avem o claritate, a precizat Andrei Spinu.

De asemena, Spinu a mai declarat in cadrul emisiunii de la Moldova 1 ca incepand cu luna aprilie, Guvernul nu va mai compensa diferenta de tarife la gazele naturale atat pentru consumatorii casnici, cat si pentru cei non-casnici.

Articole din aceeasi categorie