09.06.2021
Reportaj PRO TV. Doi ani de la ultimul protest la care a participat Vlad Plahotniuc. Cum s-au aruncat curcanii peste gardul Presedintiei, iar fostul lider PD striga "IUDA" in fata institutiei: "Dodon, iesi afara" - VIDEO

Astazi s-au implinit 2 ani de la ultimul protest la care a participat Vlad Plahotniuc. In noaptea de 8 iunie 2019, democratii si-au instalat scena in Piata Marii Adunari Nationale, iar la pranz, 9 iunie 2019, au dat start manifestatiei. La comanda liderilor PD, printre care si Vlad Plahotniuc multimea a scandat impotriva socialistilor si a blocului ACUM. Dupa care, protestatarii s-au indreptat spre Presedintie unde au aruncat peste gard cativa curcani, unii dintre care au fost zdrobiti de asfalt.

Reportaj PRO TV - 9 iunie 2019: Autocarele si microbuzele pline cu oameni au ajuns in capitala inca dimineata. Coloane de vehicule erau pe multe strazi din capitala. Odata cu multimea, sute de politisti au fost mobilizati pentru manifestatia care a inceput la ora pranzului.

Multi din cei veniti sa protesteze au evitat presa cum au putut. Unii ne-au spus ca au fost adusi organizat la miting, fiind obligati sa vina de autoritatile locale sau de sefii institutiilor unde lucreaza.

Protestatarii au scandat lozinci impotriva deputatilor PSRM si a celor din blocul ACUM. La un moment dat, in fata oamenilor a aparut liderul PD, Vlad Plahotniuc. Rand pe rand, la tribuna de pe scena au iesit Andrian Candu si Pavel Filip. Acestia au tinut discursuri inflacarate si i-au acuzat pe socialisti si pe cei din ACUM de lovitura de stat.

La indemnul lui Plahotniuc, toata lumea a plecat din piata si s-a indreptat spre Presedintie.

Acolo, manifestantii au aruncat peste gard cativa curcani. 

„O surpriza pentru Dodon, Dodon este un curcan.”

Cateva pasari au fost ranite si nu s-au mai putut ridica de jos.

La un moment dat, printre protestatari a aparut si fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoaca. Acesta a incercat sa se apropie de liderul PD, insa a fost luat pe sus de politie.

Unul dintre protestatari l-a lovit pe Chirtoaca peste cap cu o sticla de apa.

In jurul orei 14, manifestatia s-a incheiat. Inainte de a se imprastia, protestatarii au fost indemnat de democrati sa iasa si maine la proteste.

Vlad Plahotniuc a fugit din Moldova in iunie 2019 si s-a aflat in Statele Unite, unde ulterior a fost declarat persoana indezirabila. Fostul lider PD este invinuit de crearea si conducerea unei organizatii criminale, escrocherie si spalare de bani in proportii deosebit de mari. Potrivit Procurorului General el este principalul beneficiar al furtului miliardului. 

Articole din aceeasi categorie