28.11.2020
Renumararea voturilor solicitata de Donald Trump in Wisconsin a marit avansul lui Joe Biden

Renumararea voturilor din cel mai mare comitat al statului Wisconsin, solicitata de echipa de campanie a lui Donald Trump a avut efectul contrar celui asteptat de presedintele american – Joe Biden si-a marit avansul cu aproximativ 130 de voturi, relateaza The Guardian.

Echipa lui Donald Trump a solicitat renumararea voturilor in doua dintre cele mai mari comitate din Wisconsin – Milwaukee si Dane. In ambele Joe Biden a castigat la diferente mari si ambele sunt comitate care voteaza in mod traditional cu candidatii democrati.

Dupa renumararea voturilor in Milwaukee, Biden a mai castigat 132 de voturi din cele peste 460.000 exprimate. In total, pentru presedintele ales au mai fost descoperite alte 257 de voturi, in timp ce pentru Trump au mai fost gasite 125. In celalalt comitat, renumararea se va incheia duminica, insa sansele ca rezultatul din Wisconsin sa fie rasturnat sunt minime. Biden a castigat statul la o diferenta de aproximativ 20.000 de voturi.

Dupa finalizarea celei de-a doua numaratori, oficialul responsabil cu alegerile din Milwaukee, George Christenson a declarat: „Renumararea demonstreaza ceva ce stiam deja: alegerile din comitatul Milwaukee au fost drepte, transparent, corecte si s-au desfasurat in siguranta”.

Wisconsin urmeaza sa valideze rezultatul alegerilor pana marti, insa este de asteptat ca echipa lui Trump sa isi continue incercarile de a rasturna rezultatul pe orice cale. De-a lungul saptamanilor trecute, Trump si avocatii sai au inregistrat esec dupa esec in incercarile lor de a schimba rezultatul alegerilor – rezultatele in mai multe state esentiale au fost deja validate, iar contestatiile lor au fost respinse ca fiind lipsite de dovezi, acuzatii clare sau ca avand vicii de procedura.

Joe Biden a castigat alegerile din 3 noiembrie cu un scor de 306 voturi electorale la 232 si peste 80 de milioane de voturi la nivel national.

Articole din aceeasi categorie