16.07.2019
Renato Usatii spune cand si de la cine a obtinut „raportul Kroll”
Liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatii, spune ca documentul care pretinde ca ar fi raportul Kroll si pe care l-a publicat acum cateva zile, l-a obtinut in prima noapte dupa ce a revenit in tara. Potrivit lui, informatia a fost stocata pe un card de memorie si i-a fost transmisa de un intermediar.

Declaratiile au fost facute la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Renato Usatii spune ca acea persoana i-a transmis trei dispozitive de stocare a informatiei, pe unul dintre aceste dispozitive se aflau toate cele trei parti ale raportului Kroll II pe care le-a facut partial publice. Pe celelalte doua dispozitive se aflau alte informatii care nu au legatura cu raportul Kroll. Renato Usatii spune ca atunci cand i-au fost transmise dispozitivele nu i s-a spus ca pe unul dintre acestea se afla raportul companiei internationale, dar ca ar fi informatii privind securitatea acestuia.

Renato Usatii spune ca la raportul Kroll au avut acces cinci oameni: presedintele Bancii Nationale, Vladimir Plahotniuc, procurorul general, fostul procuror anticoruptie, Viorel Morari, si procurorul Adriana Betisor. Potrivit lui, acestia sunt oamenii care au tinut in maini documentul. „Pe langa acestia, noi intelegem foarte bine ca raportul Kroll a fost vazut de Filip, Candu, consilieri si samani”, a mentionat politicianul.

Potrivit lui, raportul Kroll nu a fost tradus in limba romana pentru a nu exista scurgeri.

Acum cateva zile, Renato Usatii a iesit intr-o conferinta de presa la care a prezentat un act despre care pretindea ca e o copie a raportului Kroll si declara ca in acesta se regaseste si numele lui Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat.

Articole din aceeasi categorie