25.04.2020
Renato Usatii - invinuit de spalare de bani in Rusia. El a fost pus sub acuzare de Ministerul rus de Interne, pentru ca s-ar fi implicat intr-o schema pusa la cale de Vlad Plahotniuc - VIDEO

Renato Usatii este invinuit de spalare de bani in Rusia. El a fost pus sub acuzare de Ministerul rus de Interne, pentru ca s-ar fi implicat intr-o schema ilegala care ar fi fost pusa la cale de fostul lider PD – Vlad Plahotniuc. Primarul de Balti spune ca dosarul i-a fost fabricat la comanda lui Igor Dodon. 

Ministerul rus de Interne anunta despre o schema criminala in care s-ar fi implicat Renato Usatii. Organizator ar fi fost Vlad Plahotniuc, care este si el cercetat intr-un dosar penal pentru retragerea a 500 de miliarde de ruble din Rusia.

Irina VOLK, REPREZENTANTUL OFICIAL AL MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE AL FEDERATIEI RUSE: “In 2013 si 2014 au savarsit o operatiune valutara ilegala si au scos din Federatia Rusa, prin intermediul unei banci moldovenesti, peste 500 de miliarde de ruble.”

Oamenii legii de acolo spun ca Usatii nu s-a prezentat la audieri, iar decizia a fost predata avocatului acestuia.

Renato USATII, PRIMAR DE BALTI: “Acum si Dodon si ceilalti trebuie de trimis sa le masoare temepratura la cap. Sa fi fost milioane, dar e deja 15 miliarde. El nu e deja doctor, nu e deja pacient, el trebuie izolat repede.”

Institutia prezidentiala ne-a spus ca nu comenteaza declaratiile politicienilor, iar Vlad Plahotniuc care se afla in Statele Unite nu reactionat in niciun fel la anuntul organelor de drept din Rusia.

Articole din aceeasi categorie