14.12.2020
Renato Usatii ar sti unde se afla Vlad Plahotniuc si spune ca el este cel care il va aduce inapoi in tara. Cum raspunde liderul Partidului Nostru, intrebat despre destramarea relatiilor cu fostul lider PD

Liderul Partidului Nostru Renato Usatii spune ca nu a mai fost in relatii bune cu fostul lider PD pentru ca "Plahotniuc era deprins sa aiba vasali si politicieni de buzunar", declara el.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PROTV: "De ce s-a scricat relatia dumneavoastra cu Plahotniuc?"

Renato USATII, LIDERUL PN: "Deoarece Plahotniuc era deprins sa aiba vasali, oameni ascultatori, politicieni de buzunar si nu conteaza pro-rusul Dodon, pro-europeanul Leanca sau restul. Cunoaste toata tara ca a fost un papusar care cu parere de rau a pus mana pe Republica Moldova si din punctul meu de vedere Moldova a suferit cel mai mult pe timpul lui Plahotniuc."

Intrebat daca cunoaste unde este acum Plahotniuc, Usatii a refuzat sa dea un raspuns si spune ca va veni cu unele declaratii mai tarziu.

"Asa cum am fost eu, unicul care l-am gasit in Turcia, tot eu sunt cel care o sa il aduca pe Plahotniuc acasa si nu vreau sa intru in detalii. Important este ca el sa vina acasa si sa raspunda in fata justititiei", declara Usatii.

Vlad Plahotniuc a fugit din Republica Moldova in iunie anul trecut si s-a aflat in Statele Unite, unde ulterior a fost declarat persoana indezirabila. Apoi, la sfarsitul lunii august, procuratura a anuntat ca acesta se afla in Turcia si a cerut extradarea lui. Anterior,  Procuratura Generala a anuntat ca a primit un raspuns din partea autoritatilor turce privind cererea de extradare in care scrie ca Vlad Plahotniuc nu se mai afla la ei in tara.

Responsabilii de la Procuratura Generala spun ca Vlad Plahotniuc este, in continuare, anuntat in cautare internationala. Anterior, institutia a anuntat ca a expediat cereri de extradare in Arabia Saudita si Cipru, iar un raspuns a venit doar din partea autoritatilor din Arabia Saudita, care au declarat ca Plahotniuc nu a intrat in aceasta tara.

Fostul lider PD este invinuit de crearea si conducerea unei organizatii criminale, escrocherie si spalare de bani in proportii deosebit de mari. Potrivit procurorului general, el este principalul beneficiar al furtului miliardului.

Articole din aceeasi categorie