12.12.2019
Regreta sau nu Vladimir Voronin ca nu i-a cedat Partidul Comunistilor lui Igor Dodon? Cum raspunde liderul PCRM
Intrebat daca nu regreta faptul ca n-a cedat Partidul Comunistilor lui Igor Dodon, Voronin spune ca daca ar fi facut-o, partidul n-ar mai fi existat. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Liderul PCRM afirma ca Igor Dodon nu are capacitati al unui membru de partid comunist si a intrat in el doar ca sa-si faca cariera: "Igor Dodon niciodata n-a avut capacitatile caracteristice al unui membru de partid al comunistilor. El a intrat de conjuctura in partidul nostru, ca sa-si faca cariera si avea nadejdea ca poate sa fie viitorul succesor al presedintelui partidului."

Mai mult, Voronin spune ca in acest caz nu conteaza denumirea partidului din care faci parte, ci ideologia pe care o impartasesti, facand referire la presedintele RM, Igor Dodon care a intrat pe la spatele lui si a fost doar membru de partid, dar nu comunist.

Intrebat cum a ajuns Dodon sa fie candidatul PCRM pentru functia de primar al capitalei, liderul PCRM a declarat ca a fost nevoit sa-l sustina atunci: "Noi am fost nevoiti sa sustinem ceea ce-a facut. El s-a propus, pe noi "ne-a violat", ne-a pus-o in fata ca va fi candidatul primariei si gata".

In timpul campaniei electorale din 2011, Vlad Filat a declarat ca PCRM nu l-a sustinut suficient pe Igor Dodon in alegerile locale. Chiar la inceputul campaniei, au existat zvonuri potrivit carora Vladimir Voronin nu ar fi dorit initial candidatura lui Igor Dodon pentru functia de primar al capitalei. Intrebat atunci cum l-a convins pe Vladimir Voronin, Igor Dodon a raspuns: ”per aspera ad astra” (prin greutati spre stele).

Articole din aceeasi categorie