06.05.2021
Reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei. De ce nu am inregistrat si nu inregistram progrese in aceste domenii? Ce spune Peter Michalko

Ambasadorul UE la Chisinau, Peter Michalko, spune ca tara noastra nu a inregistrat progrese privind reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei din cauza ca nu exista vointa politica a celor care iau decizii. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Peter MICHALKO, AMBASADORUL UE LA CHISINAU: "Aici trebuie sa existe vointa politica reala a celor care iau decizii si am vazut Republica Moldova fiind stat capturat si controlat de catre interesele oligarhice. Acest lucru nu a plecat si este prezent in mai multe sectoare. Oamenii nu simt ca ar fi tratati egal in fata legii si asta trebuie sa se schimbe, iar aici reforma justitiei este importanta.

Va fi un proces profund si de lunga durata impreuna cu evaluarea celor care sunt in domeniul justitiei activi, dar este clar ca aici este vorba si despre oameni care trebuie sa fie cinstiti si trebuie sa nu existe dubii despre integritatea lor. Numai ei pot sa schimbe justitia.

Eu cred ca oamenii, cetatenii au dat un semnal foarte puternic si in alegerile prezidentiale ale anului trecut. Cu un Parlament credibil va fi posibil sa fie introduse si legislatia si reforme care pot sa ajute sistemul justitiei.

Articole din aceeasi categorie