14.12.2020
Reanto Usatii il cunoaste pe interlopul Gheorghe Nazaruc, alias Jora, extradat astazi de autoritatile din Ucraina. Cum s-au cunoscut si ce influenta a avut asupra politicianului in campania electorala

Renato Usatii a declarat in cadrul emisiunii InPROfunzime ca il cunoaste pe Gheorghe Nazaruc din anii de studentie, insa nu personal. Liderul PN a declarat ca acesta nu s-a apropiat de el in campania electorala.

Renato USATII, LIDERUL PN: "Eu il cunosc pe acest om. De mine personal nu s-a apropiat. Cunosc foarte bine cum s-a intamplat si ceea ce s-a vorbit in mass-media.
Faptul ca Voicu i-a facut acest coridor pentru a intra in tara este adevarat si faptul ca Dodon a devenit prin aceste actiuni inca mai ridicol este tot clar. Oleaca doctor a fost, oleaca pacient a fost, oleaca presedinte, oleaca curcan si acum si oleaca bandit a decis sa fie."

Intrebat de unde il cunoaste, Usatii spune ca din perioada in care era student la Balti si il cunoaste doar vizual.

Gheorghe Nazaruc, alias „Jora”, care este si mana dreapta a liderului criminal Grigore Caramalac, alias Bulgaru,  a trecut frontiera de stat a Republicii Molodva, avand misiunea de a destabiliza situatia din tara dupa alegerile prezidentiale. In noaptea de 13 noiembrie, Nazaruc a aterizat pe Aeroportul International Chisinau, iar in timpul controlului vamal, politistii de frontiera nu au intreprins nicio  actiune de retinere.

Saptamana trecuta, un deputat PAS il acuza pe Ministrul de Interne ca i-a permis acestuia sa intre in tara ca sa il ajute pe Igor Dodon la prezidentiale, iar Voicu spunea ca de fapt, sistemul nu a functionat cand acesta a trecut frontiera. 

Reprezentantii presedintiei au spus atunci ca declaratiile deputatului sunt speculatii politice. Totodata, Renato Usatii a anuntat intr-o conferinta de presa ca Nazaruc a venit in tara cu scopul de a-l intimida pentru a-l sustine pe Igor Dodon in turul doi al alegerilor prezidentiale.

Nazaruc a fost condamnat in Federatia Rusa pentru atac armat. Acum aproximativ doua luni, el a fost eliberat dintr-o puscarie din Rusia, iar in preajma alegerilor prezidentiale a venit, cu avionul, in Republica Moldova. Dupa ce a parasit tara, pe data de 30 noiembrie, Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a retinut pe Nazaruc in orasul Odesa. 

In decembrie 2016, Gheorghe Nazaruc a fost pus sub invinuire pentru santaj in proportii deosebit de mari, dupa ce ar fi cerut de la un om de afaceri 13 milioane de ruble rusesti, la indicatia lui Grigore Caramalac. Unterior la cererea procurorilor PCCOCS, in ianuarie 2017, pe numele lui a fost emis un mandat de arestare international. 

Interlopul are trei identitati, acesta mai detine un pasaport moldovenesc in care figureaza cu numele Gheorghe Chelmescu, si un pasaport eliberat de catre autoritatie de la Moscova, in care apare cu numele de Gheorghe Orlov.

Articole din aceeasi categorie