30.06.2020
Reactia Pro Moldova, dupa ce socialistii au spus ca Stefan Gatcan ar fi primit 1-2 milioane de dolari ca sa plece din PSRM

Partidul Pro Moldova condamna acuzatiile dure ale PSRM in adresa lui Stefan Gatcan, precum ca ar fi primit sume mari de bani ca sa plece de la PSRM si face apel catre organele de drept ca sa faca dreptate si sa actioneze conform legislatiei.

Potrivit celor de la Pro Moldova, Vlad Batrincea a venit cu amenintari asupra deputatilor din opozitie, iar la clinica privata fondata de Stefan Gatcan au inceput controalele inoponate. 

"Nu a terminat bine fostul comunist, actual socialist Vlad Batrincea, discursul cu amenintari de asmutire a justitiei asupra deputatilor de opozitie, ca deja au inceput amenintarile si controalele la clinica privata fondata de Stefan Gatcan. Centrul National Anticoruptie, condus fostul consilier al lui Greceanii si Dodon, au amenintat angajatii clinicii, precum si familia cunoscutului medic cu controale si rafuiala.. Presiuni si calomnii, nu doar publice, dar si la adresa familiilor si a deputatilor PRO MOLDOVA sunt facute din momentul constituirii grupului parlamentar. Sunt concediati membrii familiilor care activau in sectorul public, deputatii si apropiatii lor sunt filati si amenintati cu rafuiala in cazul in care nu vor ceda.

Acest comportament las si totalitar trebuie stopat imediat. Astazi in vizor sunt deputatii PRO MOLDOVA, iar maine poate fi oricare alt cetatean care nu va agrea politica lui Igor Dodon.", se arata in comunicatul emis de Pro Moldova. 

Deputatii fac apel la organele de drept si justitie din tara sa inceteze sa execute comenzile ilegale ale lui Igor Dodon. 

"Cerem ca organele de drept si justitie sa actioneze in stricta conformitate cu legislatia si sa ramana independenti in actiuni. Totodata, atragem atentia tuturor misiunilor diplomatice acreditate in Republica Moldova si organizatiilor internationale asupra gravelor derapaje democratice admise de actuala administratie condusa de Igor Dodon si a riscurilor pe care le comporta aceste procese asupra organizarii unor alegeri libere si corecte in toamna acestui an",se arata in comunicatul emis de Pro Moldova. 

Astazi, socialistii Vlad Batrancea si Corneliu Furculita au declarat ca Stefan Gatcan a plecat de la PSRM la Pro Moldova pentru sume de 1-2 milioane de dolari. 

Citeste si :  Vlad Batrancea si Corneliu Furculita condamna plecarea lui Gatcan din PSRM: "Un deputat care pentru 1-2 milioane de dolari este gata sa-si vanda propria mama..."prostitutie" politica"

Despre plecarea sa, Stefan Gatcan, deputatul circumscriptiei electorale nr. 38 Hancesti, a anuntat in aceasta dimineata pe pagina sa de facebook.

„Sunt medic de profesie si toata viata am luptat pentru sanatatea pacientilor, mamelor si copiilor. Mai bine de trei luni sunt deputat in Parlament. Nu am fost niciodata si nici nu sunt membru de partid, dar am acceptat aceasta provocare cu o mare dorinta de a pune umarul, cu modesta mea experienta, la dezvoltarea Republicii Moldova si sectorului sanatatii. Echipa Partidului Socialistilor din Republica Moldova a avut o sansa unica de a rezolva problemele oamenilor si a salva tara din criza in care s-a pomenit, dar, din pacate, luptele politice interminabile, gravele greseli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj si chiar admiterea de falsuri in gestionarea crizei COVID-19 m-au determinat sa ma detasez de aceste actiuni care depasesc interesele cetatenilor si ale statului. Sunt profund impresionat de curajul, abnegatia si forta cu care noul partid politic „Pro Moldova” se lupta pentru interesele cetatenilor si tarii, iar ultimele actiuni si initiative, in special, din domeniul social, ma reprezinta pe deplin”, a scris acesta pe pagina sa.

Articole din aceeasi categorie