02.06.2022
Reactia Primariei, dupa ce PAS a spus ca functionarii municipali retinuti sunt oamenii lui Ion Ceban: „Acuzatiile aduse sunt folosite pentru PR”

Consilierul lui Ion Ceban, Natalia Ixari, a venit cu o reactie dupa ce deputatii PAS au declarat ca functionari publici care au fost ieri retinuti sunt oamenii primarului si ai fractiunii PSRM. Aceasta sustine ca acuzatiile aduse sunt folosite pentru PR-ul personal a celor din PAS.

„Nu este o noutate ca deputatii PAS tot mai des vin in cadrul Primariei si folosesc institutia ca tribuna pentru declaratii politice, deoarece, probabil nu se regasesc in noua componenta a grupului de la guvernare. Doamna deputata care a sustinut conferinta in cadrul Primariei a fost si membra unui grup de lucru care i-a oferit posibilitatea sa schimbe lucrurile, dar la fel si-a facut PR pe la institutii”, a declarat Ixari.

Ieri, seful unei intreprinderi municipale de alimentatie publica si 3 agenti economici au fost retinuti dupa ce ar fi trucat contractele de cumparare a produselor alimentare pentru scolile si gradinitele din capitala. Acestia sunt banuiti ca au cauzat prejudicii in proportii deosebit de mari bugetului local.

Potrivit CNA, seful intreprinderii municipale ar fi favorizat anumiti agenti economici, cu care a incheiat contracte de furnizare a produselor alimentare pentru scoli si gradinite. In schimb, drept recompensa, acestia ii ofereau un comision din fiecare contract semnat. Totodata, functionarul le-ar fi sugerat complicilor sa majoreze fictiv pretul de achizitie a produselor alimentare, iar diferenta de pret sa i-o dea lui.

Articole din aceeasi categorie