11.02.2021
Reactia Platformei DA, dupa ce Maia Sandu a anuntat inaintarea Nataliei Gavrilita pentru a doua oara la functia de prim-ministru. Slusari: ,,Cu ce candidatura Platformei DA este mai rea decat candidatura doamnei Gavrilita"

Alexandru Slusari spune ca Platforma DA exclude votarea candidaturii Marianei Durlesteanu la functia de prim-ministru. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT AL PLATFORMEI DA: ,,Nu pot sa pronunt ceva nou decit ceea ce a fost mai inaite. Vom vedea care va fi deznodamantul juridic la acest ping-pong intre alianta Dodon-Sor si propunerea doamnei Maia Sandu. Vedem pana la urma care candidatura va fi propusa, care candidatura urmeaza sa fie votata in parlament. Probabil Curtea Constitutionala se va pronunta .

Doaman Gavrilita... vom vedea care va fi abordarea. Noi am propus candidatul nostru si nu vedem cu ce candidatura Platformei DA este mai rea decat candidatura doamnei Gavrilita."

Privind candidatura inaintata de PSRM la functia de prim-ministru, Alexandru Slusari spune ca este exclus ca Platforma DA sa voteze aceasta candidatura sustinuta de o alianta toxica.

,,Nici nu putem discuta acest lucru chiar daca poate doamna Durlesteanu este profesionista. Am auzit lucruri bune despre ea, am auzit si niste momente mai putin placute, dar ea este exponenta unei aliante toxice. Nici vorba nu poate fi ca noi sa votam aceasta candidatura", a declarat Alexandru Slusari.

In aceasta seara, dupa ce candidatura Nataliei Gavrilita nu a fost votata in Parlament, presedintele Maia Sandu a anuntat in cadrul unui briefing de presa ca o inainteaza pentru a doua oara pe Gavrilita in calitate de premier.

Tot astazi, Igor Dodon a lansat invitatia de a forma o noua majoritate si a propus un alt candidat pentru aceasta functie pe care sustine ca-l va inainta astazi presedintelui. Este vorba despre Mariana Durlesteanu, fost ministru al finantelor in Guvernul condus de Zinaida Greceanii (2008 - 2009) si ambasador al Republicii Moldova in Marea Britanie (2004 - 2008).

Articole din aceeasi categorie