15.04.2021
Reactia PAS, dupa ce Igor Dodon a anuntat ca Parlamentul ar putea acorda vot de neincredere si cere demisia celor trei judecatori CC care au votat pentru dizolvarea Legislativului - VIDEO

Igor Grosu nu exclude ca amenintarile lui Igor Dodon, dupa decizia Curtii Constitutionale, s-ar putea materializa, maine, la sedinta Parlamentului. Majoritatea deputatilor ar putea semna o declaratie prin care sa le acorde vot de neincredere si cere demisia celor trei judecatori CC care au votat pentru dizolvarea Legislativului. Acesta, insa, nu are nicio valoare juridica. O spune deputatul PAS in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Igor GROSU, DEPUTAT PAS: "Eu zic ca este multa frustrare, multa suparare, o sa-i treaca si toate lucrurile vor reveni la normal. Aceasta majoritate parlamentara este intr-o competitie acerba de a vota legi populiste. O sa vedeti ziua de maine, probabil o sa se materializeze amenintarea facuta de Igor Dodon. O sa fie o refulare a supararilor sub forma de declaratie. Aceasta nu o sa aiba nicio valoare. O sa fie inca o declaratie politica, privind votul de neincredere pentru cei trei judecatori de la Curtea Constitutionala. Inca cateva ore consumate in Parlament."

Astazi, dupa ce Curtea Constitutionala a dat unda verde pentru dizolvarea Parlamentului si declansarea alegerilor anticipate, Igor Dodon a rectionat imediat si a declarat ca nu recunoaste decizia Curtii.

Igor DODON, LIDER PSRM: "Raspunsul la aceste tentative ar putea fi asemanator cu cel din anul 2019: nerecunoasterea deciziei CC, vot de neincredere celor trei membri ai CC cu cererea demisiei acestora, apel catre partenerii internationali cu indemnul de a interveni si de a curma aceste tentative de lovitura de stat, pentru a restabili statul de drept in Republica Moldova."

Sedinta Parlamentului va avea loc maine. Circa 20 de subiecte vor fi examinate, in cadrul sedintei plenare.

Citeste si :  Parlamentul se intruneste in sedinta: 20 se subiecte - pe ordinea de zi
Articole din aceeasi categorie