25.09.2020
Reactia lui Vlad Filat, dupa ce fostul sau avocat a spus ca acesta are doua case la Geneva, un Mercedes S-Class si ca achita pe chiria locuintei in care traieste - 6 mii de euro lunar - VIDEO

Vlad Filat sustine ca el nicodata n-a detinut case la Geneva, dar si ca nu conduce un Mercedes S-Class, si nici o Dacia Duster. Fostul premier neaga acuzatiile aduse de Igor Popa. Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferintei de presa.

Vlad FILAT, EX-PREMIERUL RM:"Case de pe malul lacului Geneva, eu n-am detinut si nu detin. Daca sunt careva investigatii sunt la dispozitia institutiilor.

El tot trebuie sa vada geografia. Franta si Geneva sunt doua jurisdictii diferite. El se incurca in spatiu. Urmeaza daca va fi necesar sa prezint informatii".

Ce tine de Dacia Duster, dar si un Mercedes S-Class despre care vorbea Igor Popa ca i-ar apartine fostului premier, Filat spune ca niciodata de cand a iesit la libertate n-a urcat intr-o Dacia Duster, iar intr-un Mercedes de ultima generatie nici atat: "Cel care gaseste Mercedesul, il obtine in proprietate. Ma deplasez cu masinile prietenilor, colegilor de partid, dar si cu taxi".

Referitor la faptul ca achita pentru chiria casei in care locuieste 6 mii de euro, ex-premierul zice ca sta intr-o casa deloc de lux, insa nu poate sa precizeze exact cat plateste lunar. Motivul ar fi ca nu are contractul proprietarului la indemana: "N-am permisul proprietarului casei in care locuiesc pentru a face public contractul".

Totodata, Filat a declarat ca Igor Popa ar detine o casa in Germania in valoare de 7 milioane de euro si un Jeep de sute de mii de euro:"Cum poate un avocat din RM sa posede asemenea averi".

Articole din aceeasi categorie