13.05.2021
Reactia lui Sor, dupa ce BNM i-a raspuns la scrisoare privind intoarcerea miliardului furat: "Principalii vinovati sunt persoanele care au luat decizia de a nu accepta propunerea noastra"

Fugarul Ilan Sor da vina pe responsabilii de la BNM si spune ca cei care au luat decizia de a nu se aseza la masa de negocieri pentru a intoarce banii furati sunt cei care se fac vinovati de jaful secolului.

Ilan SOR, LIDERUL PARTIDULUI SOR: "Ma bucura faptul ca BNM a venit cu un raspuns, aceasta deja este un castig. A trecut destul de mult timp pentru ca ei sa formuleze un raspuns. Este un raspuns care demonstreaza incompetenta BNM, si nu au dorinta de a face ceva.

Vreau sa va reamintesc ca acesti bani nimeni, niciodata nu i-a cerut. Foarte bine stiti ca nici eu, nici altcineva nu a intrat in banca si a scos acei bani."

Sor spune ca BNM ar trebui sa accepte sa semneze acordul pentru ca acesta sa poata intoarce banii. Fugarul a mai mentionat ca BNM nu vrea sa se aseze la masa de negocieri pentru ca anume ei sunt beneficiarii furtului si din acest motiv nu doresc sa semneze un acord de restituire a banilor.

Reactia vine dupa ce BNM a venit cu o reactie la propunerea lui de a intoarce miliardul furat, dupa care sa gaseasca el persoanele care sunt beneficiare in urma fraudei bancare si sa-si recupereze banii. Reprezentantii BNM au declarat ca subiectul "se transforma intr-un instrument de scoatere in evidenta a imaginii unor politicieni si reflecta o actiune de dezorientare a publicului."

Ilan Sor a anuntat saptamana trecuta ca a trimis la Procuratura, Banca Nationala si Ministerul Finatelor scrisori cu privire la intentia sa de a intoarce in bugetul statului banii furati. Sor, condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare, a mai declarat ca este gata sa participe fizic la sedintele de judecata doar daca ii va fi anulata masura de arest preventiv, pe care el o considera ilegala. 


 

Articole din aceeasi categorie