13.04.2021
Reactia lui Igor Dodon, dupa raspunsul Consiliului Europei pentru Zinaida Greceanii: "Confirmat: este imposibila dizolvarea parlamentului daca exista o majoritate"

Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu o reactie dupa ce Consiliul Europei a raspuns Zinaidei Greceanii cu privire la dizolvarea Parlamentului. Dodon spune ca Curtea Constitutionala trebuie sa incerce foarte mult si sa demonstreze abilitati extraordinare in stiinta juridica pentru a-i oferi Maiei Sandu posibilitatea de a dizolva Parlamentul, contrar normelor si principiilor constitutionale Statul european de drept.

Igor DODON, LIDERUL PSRM: "Consiliul Europei a confirmat astazi pozitia exprimata anterior oficial (recomandarile Comisiei de la Venetia din 2017 si 2019): este imposibila dizolvarea parlamentului daca exista o majoritate de deputati care sunt gata sa voteze pentru aprobarea guvernului.

Curtea Constitutionala a Moldovei, joi trebuie sa incerce foarte mult si sa demonstreze abilitati extraordinare in stiinta juridica pentru a-i multumi pe ambasadorii occidentali si a-i oferi Maiei Sandu posibilitatea de a dizolva Parlamentul contrar normelor si principiilor constitutionale Statul european de drept.

Daca se intampla acest lucru si majoritatea judecatorilor Curtii Constitutionale coboara la nivelul Curtii Constitutionale din vremurile lui Plahotniuc, merita sa aveti incredere intr-o astfel de instanta sau ar trebui sa fie anuntat in acelasi mod ca in iunie 2019, ca statul este capturat?

Repet: alegerile pot avea loc numai dupa ce vom face fata crizei pandemice, economice si sociale. Si pentru aceasta trebuie sa numiti un guvern capabil."

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanii, a primit, in dimineata zilei de astazi, raspunsul Secretarului General al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric, la demersul pe care l-a adresat anterior cu privire la dizolvarea Parlamentului. Ea urmeaza sa-l remita Curtii Constitutionale.   

Articole din aceeasi categorie