21.02.2020
Reactia lui Dumitru Diacov, intrebat despre cele patru ministere care vor ajunge la PD daca vor face alianta cu PSRM: "Foaie verde..." - VIDEO
Dumitru Diacov spune in cadrul emisiunii InPROfunzime ca declaratiile precum ca patru ministere ar ajunge de la PSRM la PD, in cazul formalizarii unei aliante, sunt false.

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: "Foaie verde… Am auzit si eu de discutia asta cu patru ministri, e foaie verde .. intelegeti?

Lorena BOGZA: "Poate dumneavostra nu stiti?"

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: "Inseamna ca eu trebuie sa ma gandesc in care partid sa ma duc, daca eu nu stiu ce se intampla in Partidul Democrat."

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": "Sunteti binevenit domnule presedinte."

Dumitru Diacov spune ca daca Partidul Democrat va lua decizia sa participe la guvernare, atunci vor semna un acord.

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: "Acordul asta va fi unul public si angajamentele vor fi clare pentru toata lumea. Pana cand nu exista astfel de discutii.”

Ieri, Andrian Candu a declarat ca Partidului Democrat ar urma sa detina sefia a patru ministere, dupa va face alianta cu PSRM.

Astfel, potrivit lui Candu, democratii ar urma sa fie la conducerea Ministerului Educatiei, Culturii si Cercetarii, Ministerului Agriculturii, Dezvoltarii Regionale si Mediului, Ministerului Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale, dar si la cea a Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene.

Ieri, 19 februarie, sase deputati, in frunte cu Andrian Candu, au anuntat ca parasesc formatiunea. Ei au acuzat conducerea partidului ca ar incerca sa creeze, pe la spate o coalitie cu PSRM.

Este vorba despre deputatii: Andrian Candu, Sergiu Sirbu, Vladimir Cebotari, Corneliu Padnevici, Eleonora Graur si Grigore Repesciuc.

Cei sase lanseaza idei de colaborare cu deputatii PAS-PPDA in privinta declaratiei de ireversibilitate a parcursului european al tarii. Andrian Candu a mai spus ca si-a consultat decizia, prin telefon, cu fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, care ar fi agreat miscarea.

Mai mult, cand Candu s-a referit la disensiunile din partid, el a dat de inteles ca in interiorul formatiunii ar exista trei grupuri: unul condus de Eugen Nichiforciuc, care si-ar dori o coalitie cu PSRM. In fruntea celui de-al doilea grup s-ar afla Pavel Filip, ce ar avea o abordare mai echilibrata privind relatiile dintre stanga si dreapta, iar cel de-al treilea grup se refera la deputatii in fruntea carora se afla Andrian Candu. 

Acum fractiunea parlamentara PD numara 23 de deputati, fiind a doua cea mai mare din Parlament.

CITESTE SI: Andrian Candu: „Se negociaza preluarea a patru ministere” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie