23.06.2020
Reactia Irinei Vlah la acuzatiile deputatului Iurie Renita: "Nu am si nici nu am avut niciodata un verisor pe nume Valentin Vlah"

Bascanul UTA Gagauzia, Irina Vlah, afirma ca nu are si nici nu a avut un verisor pe nume Valentin Vlah. Asta dupa ce astazi deputatul Iurie Renita a spus ca guvernarea vrea sa numeasca o ruda de-a ei in functia de ambasador al Azerbaidjanului.

"Trebuie sa recunosc ca deputatul Iurie Renita foloseste tribuna parlamentara si statutul inalt pentru raspandirea unor calomnii. Nu am si nu am avut niciodata un var Valentin Vlah, pe care, potrivit lui Iurie Renita, l-am promovat la postul de ambasador al Republicii Moldova in Azerbaidjan.

Acuzatiile deputatului in adresa mea sunt doar rezultatul imaginatiei sale si nu corespund cu realitatea. Imi pare rau ca deputatul Iurie Renita tirajeaza declaratii false in loc sa rezolve problemele alegatorilor", a scris Irina Vlah pe pagina sa de facebook.

Astazi, deputatul Platformei DA, Iurie Renita, a criticat reprezentantii Ministerului de Externe, dar si pe Igor Dodon, pentru ca intentioneaza sa-l numeasca ambasador al Azerbaidjanului pe o ruda a bascanei UTA Gagauzia, Irina Vlah. Potrivit lui"se preconizeaza ca in locul lui Emil Jacota pentru Azerbaidjan sa fie o ruda al Irinei Vlah, verisorul ei Valentin Vlah. Toate aceste actiuni sunt facute de Dodon cu Diacov care este un mare promotor al UTA Gagauzia."

Dumitru Diacov neaga acuzatiile si spune ca delegarea ambasadorilor este in competenta Ministerului de Externe. 

Articole din aceeasi categorie