15.09.2020
Reactia ambasadorului UE la Chisinau, dupa ce Partidul Socialistilor a actionat in judecata PRO TV Chisinau si pe jurnalista Lorena Bogza, din cauza unei discutii bazate pe procesul Bahamas

Peter Michalko spune ca nu vede o diferenta in faptul ca Procurorul General, dar si oficiali ai statului, sa vorbeasca despre procesul Bahamas, divulgand nume ale potentialilor implicati, iar mass-media, care are rolul de a informa publicului, nu. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE: "Partidul Socialistilor a actionat in judecata PRO TV si pe mine personal, dupa subiectul legat de banii din Bahamas pentru Partidul Socialistilor, o discutie cu deputatul Iurie Renita. Eu am facut trimitere la acea investigatie unde au fost prezentate probe. Cum sa calificam acest lucur?"

Peter MICHALKO, AMBASADORUL UE LA CHISINAU: "Eu am auzit vorbind despre asta si reprezentantii statului, dar  inclusiv Procurorul General, numind numele persoanelor din aceasta legatura, inclusiv deputati. Eu cred ca nu trebuie sa existe diferente ca unul poate si altul nu, mai ales ca mass-media are rolul de a controla si de a informa despre ceea ce se face si care este interesul public.

Vreau sa aduc inca un exemplu legat de cartelul creat pentru piata de publicitate.

In urma cu trei ani a aparut aceasta problema. Imi aduc aminte ca partea mass-mediei s-a adresat la Consiliul Concurentei, iar de cateva ori au respins acest demers, dar acum vedem ca a fost chiar adevarat. Aceasta a fost o problema care a limitat mass-media.”

Partidul Socialistilor a dat in judecata postul PRO TV Chisinau si pe jurnalista Lorena Bogza. Motivul invocat in cererea trimisa in instanta este ca la o emisiune In Profunzime, la care s-a discutat despre dosarul Bahamas, ar fi fost facute afirmatii defaimatoare, in lipsa unei decizii a instantei. PRO TV considera ca nu exista temei ca postul sa fie actionat in judecata si este o incercare de intimidare in pragul campaniei electorale.
 

 

Articole din aceeasi categorie