27.06.2019
Raportorii APCE vor veni intr-o vizita in tara noastra
Raportorii pentru Republica Moldova la APCE, Egidijus Vareikis si Maryvonne Blondin, vor veni intr-o vizita in tara noastra. Anuntul a fost facut de Mihai Popsoi.

„Delegatia Parlamentului Republicii Moldova in cadrul APCE isi continua activitatea. Pe parcursul acestei sesiuni am avut intrevederi cu Secretarul General al Consiliului Europei dl Thorbjørn Jagland, Presedintele APCE Liliane Maury Pasquier, Presedintele Congresului Autoritatilor Locale si Regionale al CE Anders Knape, raportorii pentru Republica Moldova Egidijus Vareikis si Maryvonne Blondin. Am purtat discutii productive cu reprezentanti ai mai multor delegatii nationale. In cadrul acestei sesiuni aniversare a avut loc si alegerea noului Secretar General al CE - Marija Pejcinović Burić. Am avut onoarea de a ne intalni cu ambii candidati la aceasta inalta functie: dl Reynders si dna Burić, dupa care am participat la procedura de vot. Totodata, am participat si la alegerea noilor judecatori CEDO.

Printre primele realizari ale delegatiei noastre este:

1. Vizita pe 21-23 Iulie a raportorilor APCE in RM. 

2. Vizita misiunii CALR de monitorizare a alegerilor locale generale din 20 Octombrie.

Astazi, 27 Iunie, vom participa la reuniunea Comitetul Mixt al APCE, unde vom informa partenerii nostri despre ultimele evolutii politice de la Chisinau si agenda de reforma a actualei guvernari. Totodata, pe parcursul zilelor de Joi si Vineri vom participa la sedintele grupurilor politice si comitetelor de profil. Vineri, 28 Iunie la finele sesiunii vom participa la dezbaterile plenare unde vom avea interventii in legatura cu situatia din tara noastra.

PS: Inca il mai cautam pe colegul nostru de delegatie Vlad Cebotari, care am inteles ca a venit mai tirziu, dupa controversatul vot legat de Federatia Rusa”, a scris Popsoi.

Articole din aceeasi categorie