01.04.2021
Radu Marian, despre instituirea starii de urgenta: "Premiera mondiala - primul „lockdown” fake, a carui singur scop este amanarea anticipatelor"

Deputatul PAS, Radu Marian, a venit cu o reactie dupa ce astazi, Parlamentul a votat hotararea privind declararea starii de urgenta. Deputatul a facut o cronologie a evenimentelor de pana la stabilirea starii de urgenta si considera ca acesta este un „lockdown” fals ce are ca scop amanarea alegerilor anticipate.

Radu MARIAN, DEPUTAT PAS: "13 martie. Maia Sandu si Consiliul Suprem de Securitate propun instituirea starii de urgenta pe 2 saptamani, restrictii aditionale si compensarea populatiei afectate. Dodon si PSRM se opun vehement si spun ca situatia nu e asa de grava.

25 martie. A doua candidatura la Prim-ministru a lui Igor Grosu, nu este sustinuta. Se creeaza toate circumstantele pentru dizolvarea Parlamentului – doua incercari de numire a prim-ministrului au esuat in 45 de zile si au trecut 3 luni de la demisia Prim-ministrului.

30 martie. La sedinta Consiliului Suprem de Securitate, nici Ciocoi, nici Greceanii, nici deputatii din majoritatea parlamentara nu au zis nimic despre necesitatea introducerii stari die urgenta

31 martie. Guvernul controlat de Dodon si majoritatea parlamentara PSRM-Sor, adopta starea de urgenta timp de 60 de zile , fara sa aiba o lista de masuri si un plan concret despre cum vor folosite aceste parghii suplimentare. In acelasi timp, Dodon zice ca nu vor fi restrictii aditionale – situatia de facto nu se schimba. Amintesc ca pe timpul starii de urgenta, Parlamentul nu poate fi dizolvat.

Asadar, premiera mondiala - primul „lockdown” fake, a carui singur scop este amanarea anticipatelor. Analizam toate optiunile legale de a contesta acesta decizie abuziva."

Parlamentul a votat pentru instituirea starii de urgenta la nivel national pana pe data de 30 mai. Proiectul de lege a fost inaintat de trei deputati socialisti si a fost votat de 52 de parlamentari, PSRM si SOR.

Articole din aceeasi categorie