11.03.2021
PSRM, dupa ce Maia Sandu a declarat ca indexarea pensiilor de doua ori pe an va lovi tare in pensionari: "Nu va lasati influentati de ceea ce spune presedintele tarii" - VIDEO

Deputatii PSRM, Vladimir Odnostalco si Ala Darovannaia, au venit cu o reactie la cele spuse de Maia Sandu ieri, precum ca indexarea pensiilor de doua ori pe an va lovi tare in pensionari. Acestia au venit cu un nou proiect de lege, la fel format din doua indexari, prin care, spun ei, vor asigura achitarea pensiilor. Totodata, socialistii au criticat dur declaratiile presedintelui, facand aluzii ca metodele care le foloseste seful statului sunt asemanatoare metodelor lui Plahotniuc si Filat.

Ala DAROVANNAIA, DEPUTAT PSRM: “Un nou proiect de lege care va fi inregistrat, astazi, vine in ajutorul pensionarilor si beneficiarilor alocatiilor sociale. Pe parcursul anului trecut, partidul socialistilor a reusit sa puna in aplicare mai multe promisiuni facute persoanelor varstnice. Pensiile au fost indexate cu 4,83%, iar la 1 octombrie cu 1,37%. Pentru a compensa aceasta indexare modesta s-au gasit bani pentru a aloca doua ajutoare pe parcursul anului. Deci am compensat aceasta diferenta dintre indexare prin aceste suporturi.

Guvernul interimar nu poate adopta unele mecanisme ca sa schimbe sistemul de indexare a pensiilor. Noi propunem un nou proiect de lege. In baza calculelor in procesul de pregatire a acestui proiect de lege. Vrem sa propunem ca incepand cu 1 aprilie sa indexam pensiile cu 3,9%, iar la 1 octombrie cu 3,2% . Proiectul nostru de lege poate fi aplicat cu data de 1 aprilie. Banii au fost identificati."

Vladimir ODONOSTALCO, DEPUTAT PSRM: “Am vazut ca ieri s-a incerca sa se anuleze indexarea pensiilor de doua ori pe an. In 2020 ne-am intors la indexarea dubla, chiar daca a fost greu, noi am reusit. Oamenii ne-au cerut sa intoarcem indexare dubla. In 2020 suma totala a idexarilor a fost de crica 6%. Anul trecut s-a facut ceea ce nu a fost pe timpul aliantelor europene, acei care au furat si jefuit tara. Am reusit sa achitam compensatii la Paste si Craciun. 

Pe noi nu ne iubesc europenii is partidele de stanga pentru ca noi nu ne-am lasat influentati de autoritatile europene, ci am ascultat de nevoile oamenilor. Nu se poate de anulat indexarea dubla. Oameni fi-ti atenti, aceste metode sunt metodele lui Filat si Plahotniuc, alti oamenii aceleasi metode. Ceea ce spun cei din PAS, ca la Paste oamenii nu vor primi 1000 de mei, sunt minciuni, cand nu ai ce face si nu faci nimic incepi cu minciunile. Nu va lasati influentati de ceea ce spune presedintele tarii."

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat ca indexarea pensiilor de doua ori pe an, promovata de socialisti in luna februarie, va lovi tare in pensionari. Presedintele sustine ca in luna aprilie pensiile ar urma sa nu fie indexate deloc. In acest context, sefa statului a inaintat un proiect de lege in Parlament, prin care cere sa se revina la indexarea pensiilor o data pe an in baza inflatiei din anul precedent.

Articole din aceeasi categorie