23.07.2019
PSD isi alege astazi candidatul la alegerile prezidentiale. Dancila are prima sansa
Comitetul Executiv al PSD se reuneste, astazi, de la ora 12.00, pentru a-si alege candidatul la alegerile prezidentiale din toamna, dupa ce negocierile intre PSD, ALDE si Pro Romania au esuat.

Viorica Dancila, Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta nu au cazut de acord, luni, sa sustina un candidat comun la alegerile prezidentiale.

Social-democratii insista sa aiba un membru de partid in cursa, in conditiile in care seful ALDE nu renunta la propria candidatura, iar Ponta il va sustine pe Tariceanu doar daca acesta iese de la guvernare.

Astfel, social-democratii isi aleg marti candidatul pentru Cotroceni, iar Viorica Dancila are prima sansa.

Cu mai putin de doua saptamani inainte de inscrierea oficiala a candidatilor la cea mai inalta functie in stat, partidele de la putere nu par dispuse sa sustina aceeasi persoana. Ultimele discutii dintre partide nu i-au facut pe liderii politici sa se razgandeasca, in conditiile in care nici PSD, nici ALDE nu vor sa renunte la propriul candidat.

Cu nicio concluzie comuna, doar partidul lui Victor Ponta e dispus sa faca o alianta si asta doar in anumite conditii. Seful Pro Romania l-ar sustine pe Calin Popescu Tariceanu in cursa pentru Cotroceni, daca iese de la guvernare.

Doar ca seful ALDE nu vrea sa renunte la putere. Dupa ultimele negocieri cu PSD si Pro Romania, Calin Popescu Tariceanu isi doreste sa candideze la sefia statului, chiar si fara sustinerea politica a celorlalte partide.

In tot acest timp, Viorica Dancila se indreapta spre o candidatura oficiala, mai ales ca Eugen Teodorovici si Mihai Fifor au renuntat la idee, lasandu-i astfel cale libera sefei de partid.

Potrivit ultimelor sondaje din interiorul PSD, Viorica Dancila are cea mai buna cota in randul social-democratilor, desi cu un scor foarte mic - doar 11% la incredere.

Viorica Dancila, presedintele PSD: “Avem nevoie de aliante, de discutii cu liderii celor doua partide, unul dintre partide fiind partenerul nostru de guvernare.”

Viorica Dancila mai are insa o piedica. Gabriela Firea vrea si ea sa candideze la presedintia Romaniei.

”Eu cred ca este o mare greseala a spune intai: «Vreau sa decidem dupa sondaje». Nu ne plac sondajele, le dam la o parte. Doi: «Vreau sa decida organizatia». Cand simti ca organizatiile nu sunt unanime (...) elimini si acest criteriu si mergi la al treilea, raspandit deja de trei zile: «Ne dorim un candidat care sa aduca pace, sa aduca liniste, fara conflicte». Pai noi avem nevoie de dezbateri! Noi avem nevoie de lupta!”, a declarat Gabriela Firea, sambata seara. 

Articole din aceeasi categorie