14.07.2020
Protest la Varnita, Anenii Noi. Miscarea Politica Unirea cere autoritatilor sa actioneze imediat si sa scoata cele 37 de posturi instalate ilegal pe teritoriul RM de catre Transnistria - VIDEO

Miscarea Politica Unirea cere autoritatilor sa actioneze imediat si sa scoata cele 37 de posturi instalate ilegal pe teritoriul RM, la comanda autoritatilor din Transnistria. Membrii partidului au organizat un protest in fata unui post, instalat la Varnita, Anenii Noi.

Miscarea Politica UNIREA cere deputatilor din Parlamentul RM sa creeze o comisie parlamentara de ancheta pe acest subiect, pentru a apara drepturile cetatenilor din stanga Nistrului, care sunt impiedicati, inclusiv, sa se deplaseze catre propriile terenuri agricole.

Potrivit lor, instalarea celor 37 posturi ilegale obstructioneaza libertatea de circulatie a populatiei, care este intimidata si supusa controalelor contrar legii de catre separatisti, pe teritoriul care este sub jurisdictia autoritatilor de la Chisinau.


Aceste actiuni ale Tiraspolului incalca integritatea teritoriala, independenta si suveranitatea RM, iar pe aceasta cale solicitam OSCE, ca parte a formatului de negocieri 5+2, dar si altor organizatii internationale pentru a lua atitudine fata de abuzurile si actiunile unilaterale ale Tiraspolului, care reprezinta un regres in procesul de reglementare transnistreana si contravin angajamentelor asumate in cadrul pachetului Berlin Plus, spun politicienii.

Articole din aceeasi categorie