12.10.2020
Proprietatile de peste hotare ale fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc, vor fi sechestrate. Anuntul facut de Procuratura

Procuratura Generala anunta ca proprietatile fostului lider PD, Vlad Plahotniuc, umreaza a fi sechestrate.

Potrivit procuraturii, proprietati estimate la peste 160 milioane de lei urmeaza a fi puse sub sechestru de catre autoritatile din Romania, Franta si Elvetia. Asta dupa ce Procuratura a adminsitrat probe suplimentare si a convins magistratii ca anume Vladimir Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite.
Este vorba despre vilele invinuitului din Elvetia, Franta si Romania, 5 autoturisme si o barca (inregistrate in Elvetia). La fel, urmeaza a fi sechestrate 9 apartamente, inregistrate pe numele sotiei acestuia, precum si  4 autoturisme (inregistrate in Republica Moldova).

Procurorii spun ca au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agentia de Recuperare a Bunurilor Infractionale si Serviciul de Informatii si Securitate, care demonstreaza ca, beneficiarul efectiv al proprietatilor este invinuitul, chiar daca toate sunt inregistrate pe numele unor terti.

Responsabilii de la procuratura au constatat ca bunurile mobile si imobile ar fi rezultat din banii sustrasi din sistemul bancar din republica, iar pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infractiuni, procurorii au insistat pe instituirea sechestrului pe proprietatile acestuia din tara si de peste hotare.

La inceputul verii, Judecatoria municipiului Chisinau, sediul Ciocana a admis doar UNUL din cele sase demersuri depuse de procurori, dispunand aplicarea sechestrului pe 10 imobile, si anume, 6 apartamente si 4 incaperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane LEI.

Toate proprietatile fostului lider PD, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, deja au fost sechestrate.

Setul de acte, cu traducerile de rigoare, au fost expediate autoritatilor din Franta, Elvetia si Romania pentru a fi puse in executare.

Plahotniuc a fost anuntat in cautare, in contumacie, dupa ce procurorii i-au inaintat invinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea si conducerea unei organizatii criminale”, ”escrocherie” si ”spalare de bani”, savarsite in proportii deosebit de mari.

Articole din aceeasi categorie