28.05.2021
Promo-LEX o acuza pe Maia Sandu ca face campanie electorala pentru PAS. Reactia presedintiei: "In postarea presedintelui nu este niciun indemn"

Partidele inscrise in cursa electorala au comis deja mai multe incalcari. Despre asta spune seful misiunii Promo-Lex de monitorizare a alegerilor, Nicolae Panfil, care mentioneaza ca toate aceste nereguli au fost incluse in raportul pe care l-a publicat. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Astfel, Promo-LEX o acuza in rapoartele sale pe sefa statului Maia Sandu ca ar face campanie pentru PAS.

Nicolae PANFIL, SEF AL MISIUNII PROMO-LEX DE MONITORIZARE A ALEGERILOR:"In ceea ce priveste PAS, putem mentiona o postare care a fost facuta la 21 mai, pe pagina Maiei Sandu, in care a spus ca: "Am incredere in oamenii tarii si cred ca Republica Moldova are nevoie de vremuri bune. Credem ca este un mesaj in favoartea partidului ei.

Contactata de PRO TV, purtatoarea de cuvant de la Presedintie, Sorina Stefarta, spune ca in postarea Maiei Sandu nu este niciun indemn pentru PAS. 

"Presedintele Maia Sandu nu face campanie in favoarea niciunui partid politic, dar ea va continua sa cheme cetatenii sa iasa masiv la vot pentru ca democratia e mai puternica atunci cand participa toti la luarea deciziilor", ne-a spus Sorina Stefarta.

In raportul asociatiei Promo-LEX mai este mentionat ca reprezentantii PSRM si PCRM au folosit resurse publice in interese de partid in pragul campaniei. Cei vizati neaga acuzatiile. Si alte partide au admis nereguli pe ultima suta inainte de cursa electorala, se arata in raport. 

"Liderul blocului Renato Usatii a donat 600.000 de lei pentru proiectarea Filarmonicii Nationale, acest gest s-a intamplat in campania electorala. Totodata, PSRM, in ajunul sarbatorilor pascale, a oferit pentru circa 200 de persoane pachete cu produse alimentare."

Raportul PromoLEX, prezentat ieri, face referire la perioada 12-25 mai, atunci cand multi dintre concurentii electorali nu erau inregistrati. 

Articole din aceeasi categorie