15.10.2019
Profil electoral: Vitalie Voznoi, candidat la functia de primar de Chisinau din partea Partidului Stanga Europeana - anticoruptie.md
Activistul civic Vitalie Voznoi, cunoscut pentru protestele sale fata de constructiile ilegale si multiplele critici la adresa Primariei si a Consiliului Municipal Chisinau candideaza la functia de primar general al Capitalei din partea partidului Stanga Europeana, scrie anticoruptie.md

Activistul civic Vitalie Voznoi candideaza la functia de primar general al municipiului Chisinau din partea partidului Stanga Europeana. Liderul sau de partid, Grigore Petrenco, se afla in azil politic pe teritoriul Germaniei, fiind condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru protestele din perioada guvernarii Partidului Democrat. Voznoi nu este membru de partid. Originar din Chisinau, activistul a fost antreprenor, agent de vanzari, jurnalist si manager de proiect.

Vitalie Voznoi a ajuns in atentia opiniei publice pentru protestele sale fata de constructiile din Chisinau, in zonele verzi sau pe terenurile de joaca. Mai este cunoscut si pentru criticile multiple in adresa Primariei Chisinau.

Vitalie Voznoi este membru al Asociatiei Obstesti Cetatean Activ si presedinte al Initiativei Civice Orasul Meu Drag. De asemenea, el este administrator al companiei Mediateh-Proiect SRL, pe care a infiintat-o in 2008. SRL-ul este specializat in tiparirea cartilor si brosurilor, si in publicitate.

In declaratia de avere si interese personale, pentru 2017-2018, completata in campania electorala, Vitalie Voznoi a trecut venituri oficiale de doar 14.600 de lei. Candidatul a mai trecut pe hartie doua loturi pomile a cate cinci ari, doua apartamente, de 29,8, respectiv 66,6 metri patrati si un garaj mostenit in 2009, precum si trei automobile, un Ford, cumparat in 2003 cu 2.500 de euro, un Volvo procurat in 2010 cu 10.500 de euro si un Mercedes mostenit in 2009. Voznoi pastreaza economii in valoare de 2.000 de euro, 1.300 de dolari si 7.000 de lei.

Articole din aceeasi categorie