14.10.2019
Profil electoral: Victor Chironda, candidat la functia de primar de Chisinau din partea Miscarii social-politice „Forta Noua” - anticoruptie.md
Activistul civic Victor Chironda candideaza la functia de sef al Primariei Capitalei din partea Miscarii social-politice „Forta Noua”. El este cunoscut pentru criticile sale privind gestionarea urbanistica a municipiului Chisinau.

Victor Chironda este urbanist si consultant in planificare urbana in proiectul „Orase verzi pentru Moldova”. Este director al Asociatiei Obstesti „Centrul pentru Politici Europene”, membru al Asociatiei Obstesti WatchDog, autor si coordonator in cadrul proiectului „Scuarul Cehov” si consilier municipal in cadrul CMC din partea PPEM, din 3 iulie curent. La alegerile din 20 octombrie candideaza din partea Miscarii social-politice „Forta Noua”.

Din 2008 pana in 2011, Victor Chironda a studiat la Facultatea de Istorie a USM, unde a obtinut licenta in stiinte umanitare. Ulterior, a urmat un masterat in domeniul Administratiei Publice la Academia de Administrare Publica. Din 2016 pana in 2018 a facut un masterat in Studii Urbane. 

Chironda a fost presedintele grupului de initiativa pentru organizarea referendumului de demitere a primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoaca.

In declaratia de avere si interese personale, pentru 2017-2018, completata in campania electorala, Victor Chironda a indicat venituri oficiale de 63 de mii de lei obtinute de la AO WatchDog, dar si o bursa de studii in marime de 19 mii de euro. Activistul mai detine o Honda, pe care a cumparat-o in 2019 cu 5.000 de lei. Detine o cota parte de 1/2 din compania Idei Bune SRL, precum si 1/4 din Agentia de Presa Independent NewsGroup SRL, ambele specializate in comunicare.

Articole din aceeasi categorie