14.10.2019
Profil electoral: Serghei Toma, candidat la functia de primar general al municipiului Chisinau din partea Partidului Oamenilor Muncii - anticoruptie.md
Omul de afaceri Serghei Toma este candidatul la functia de primar general al municipiului Chisinau din partea Partidului Oamenilor Muncii.

Serghei Toma este de profesie medic-veterinar. In CV-ul sau, candidatul mentioneaza ca in anii 90, a condus o uzina de confectionare a incaltamintei din Bender, a fost administrator si director de dezvoltare la doua companii.

In prezent detine functia de director general al unei companii specializate in dezvoltarea tehnologiilor de extractie a petrolului, pe care a fondat-o in Marea Britanie - Hoos Technology LTD. De asemenea, el detine 75% din capitalul companiei Bulpay LTD, infiintata in Bulgaria.

In declaratia de avere pentru 2016-2018, prezentata la CEC, Serghei Toma a raportat venituri de 1.440.000 de lei din salariul sau si al sotiei. Chiar daca gestioneaza afaceri de milioane, candidatul nu a raportat niciun teren si nicio locuinta, ci doar un automobil de marca Honda, achizitionat in 2010 cu 9.000 de euro.

Articole din aceeasi categorie