15.10.2019
Profil electoral: Alexandru Fetescu, candidatul PLDM la sefia primariei Capitalei - anticoruptie.md
Alexandru Fetescu este licentiat in Administrare Publica si are un master in economie. A activat in calitate de consilier al fractiunii parlamentare a PLDM, fiind o perioada consilier al deputatului Iurie Chiorescu. Este membru al partidului din 2011, iar din 2017 exercita functia de secretar general al formatiunii politice, scrie anticoruptie.md

In prima declaratie de avere a lui Alexandru Fetescu, disponibila pe portalul Autoritatii Nationale de Integritate, cea pentru 2012, candidatul PLDM a trecut venituri de 71 de mii de lei, precum si un automobil de marca Renault Megane, in valoare de 59 de mii de lei. Fetescu mai raporta o cota-parte de 50 la suta dintr-un SRL specializat in turism – Fetescu & Guzun SRL, afacere din care ulterior s-a retras. Un an mai tarziu, Fetescu a raportat, in actul prezentat la CNI, venituri de 84 de mii de lei. In acelasi timp, la capitolul bunuri mobile a fost trecut un alt mijloc de transport – un Suzuki Liana cumparat in 2013 cu 60.000 de lei. Eventuale venituri din vanzarea Renaultului raportat un an mai devreme nu au fost raportate.

In declaratia de avere din 2016, Alexandru Fetescu a raportat venituri in marime de 195 de mii de lei. De asemenea, a fost trecut pe hartie un lot intravilan de trei ari, cumparat in 2016 contra sumei de circa 132 de mii de lei, care ii revine politicianului in proportie de 46%. La capitolul cladiri si constructii Fetescu a raportat un apartament de 37,7 metri patrati, achizitionat tot in 2016 cu 68 de mii de lei. In aceeasi declaratie liberal-democratul a trecut pe hartie si calitatea de fondatoare a sotiei sale in cadrul unui SRL specializat in turism - Atlas Clasic SRL. La capitolul datorii, PLDM-istul a trecut o datorie de 16 mii de euro, scadenta in 2023.

In declaratia de avere si interese personale, pentru 2017-2018, completata in campania electorala, Alexandru Fetescu a indicat venituri oficiale de 294 de mii de lei obtinute de la PLDM, dar si dividende in marime de circa 50 de mii de lei de la firma fondata de sotia sa. De aceasta data insa, Fetescu a uitat sa mentioneze despre calitatea de fondatoare a sotiei sale in acest SRL. Secretarul general al PLDM a mai trecut pe hartie terenul intravilan si apartamentul, precum si un automobil de model Volvo, cumparat in 2018.

Conform raportului financiar al PLDM pentru anul 2018, Alexandru Fetescu a facut o donatie in valoare de 6.000 de lei.


Articole din aceeasi categorie