07.05.2021
Procuratura Generala neaga ca Plahotniuc si Iaralov au depus autodenunturi in cazul inregistrarilor video in care Igor Dodon ar fi primit un "kuliok" cu bani

Procuratura Generala a negat spusele deputatul Iurie Renita, potrivit caruia Plahotniuc si Iaralov au depus autodenunturi in cazul inregistrarilor video in care Igor Dodon ar fi primit o punga cu bani.

"Pentru corecta informare a opiniei publice, mentionam ca, Procuratura NU a receptionat vreun autodenunt sau denunt in acest sens, iar cele invocate de domnul deputat NU corespund adevarului si nu sunt de natura sa afecteze valoarea solutiilor emise de procurori si judecatori in speta data.

In acest context, lansam o invitatie publica catre deputatul Renita, in cazul in care dispune de careva materiale relevante sa le prezinte oficial la Procuratura pentru a fi valorificate conform procedurilor legale.

Amintim ca Justitia nu se face pe Facebook sau in studiouri televizate, iar procedurile legale trebuie sa fie cunoscute in special de catre alesii poporului, deputati in Parlament.

Intelegand pe deplin importanta proceselor electorale si tendinta actorilor politici spre o vizibilitate cat mai mare, Procuratura indeamna concurentii electorali sa incerce sa iasa in evidenta prin alte metode decat a face din Procuratura un subiect de polemici si sa-si construiasca campaniile pe subiecte care tin direct de sfera competentei lor.", se arata intr-un comunicat pe pagina Procuraturii.

In mai 2020, deputatul Iurie Renita a publicat imagini filmate cu camera ascunsa in care se vede cum Vlad Plahotniuc ii intinde o sacosa neagra lui Igor Dodon.  Ulterior, Iurie Renita si Andrei Nastase au cerut ca Procuratura Generala sa investigheze aceste imagini.

Pe 24 iunie, Procuratura Generala a anuntat printr-un comunicat de presa ca Procuratura Anticoruptie a examinat denuntul depus de Andrei Nastase si adresarea lui Iurie Renita si a dispus neinceperea urmaririi penale pe motiv ca faptele persoanelor vizate in inregistrari nu intrunesc elementele vreunei infractiuni. Procurorii au mai precizat ca in cadrul procesului penal nu a fost posibil de stabilit ce era in sacosa si nici obiectul cu care a fost facuta inregistrarea.

In cadrul unui briefing de presa, deputatul Iurie Renita a spus ca daca va avea loc tergiversarea si musamalizarea cazului, acesta se va adresa la instantele UE sau internationale, fie ca este vorba de Consiliul Europei, Uniunea Europeana sau partenerii strategici ai RM - Romania, Polonia, SUA.

Atunci, Igor Dodon a negat acuzatiile. Fostul sef de stat a declarat ca stia ca este filmat si ca nu a luat acea sacosa neagra intinsa de Vlad Plahotniuc. 

Articole din aceeasi categorie