20.05.2021
Procuratura: Cristian Rizea - audiat de Procuratura pe cazul asasinarii lui Ion Butmalai, dar si oamenii de afaceri Iurie Luncasu si Saro Salemi

Procuratura Generala l-a audiat pe fostul deputat roman, Cristian Rizea, pe cazul asasinarii lui Ion Butmalai, dar si oamenii de afaceri Iurie Luncasu si Saro Salemi. Acesta a fost citat si audiat pe 14 si 19 mai de procurorii PCCOCS.

"In cadrul audierilor acesta nu a prezentat detalii care ar impune reluarea urmaririi penale in cazurile in care apar fapte noi sau recent descoperite, despre care autoritatea investigatoare nu ar avea cunostinta si care, ar fi de natura sa afecteze solutiile adoptate anterior. In concret, fostul deputat a declarat procurorilor ca nu detine date concrete ce ar indica la asasinarea celor trei persoane, iar concluziile sale cu privire la ”asasinate” au fost deduse intuitiv, din informatiile stradale sau din surse media, deschise publicului larg.

Prin urmare, in conditiile in care cele comunicate de Cristian Rizea nu aduc elemente noi cu privire la faptele investigate in acele cauze si nu sunt incidente prevederilor legale, potrivit legii, urmarirea penala nu poate fi reluata", se arata intr-un comunicat emis de Procuratura.

In cadrul unei emisiuni, fostul deputat roman Cristian Rizea a declarat ca ex-deputatul Ion Butmalai, dar si oamenii de afaceri Iurie Luncasu si Saro Salemi ar fi fost asasinati.

Articole din aceeasi categorie