27.06.2020
Procuratura a examinat adresarea deputatilor PSRM privind pretinsele ilegalitati admise de deputatul Iurie Renita cand era ambasador al RM in Romania

Procuratura a examinat adresarea deputatilor PSRM, Vlad Batrancea si Grigore Novac, privind pretinsele ilegalitati admise de Iurie Renita cand era ambasador al RM in Romania.

Potrivit procuraturii, deputatii PSRM, Vlad Batrincea si Grigore Novac, au solicitat verificarea informatiilor din presa cu privire la pretinsele ilegalitati admise de deputatul Iurie Renita in perioada in care acesta a detinut functia de Ambasador al Republicii Moldova in Romania.

Examinarea preliminara a adresarii a relevat faptul necorespunderii continutului acesteia rigorilor procesual-penale pentru a fi catalogata drept ”sesizare cu privire la infractiune”, inregistrarea careia ar determina pornirea procesului penal.

Printr-un raspuns, Procuratura i-a informat ca materialele publicate in presa nu sunt suficiente pentru autosesizarea organului de urmarire penala.

Procuratura va interveni in toate cazurile in care, deopotriva cu fapta infractionala, in actul de sesizare vor fi indicate si presupusele mijloace de proba pe care acestia le detin.

Articole din aceeasi categorie