03.07.2020
Pro Moldova propune crearea unei comisii de ancheta parlamentara, care sa elucideze modul in care au actionat institutiile statului in cazul lui Gatcan

Alexandru Slusari sustine ca asumarea raspunderii Guvernului nu a fost o decizie luata de Ion Chicu ci de Igor Dodon. Deputatul mentioneaza ca seful statului urmareste scopul ca in cazul in care initiativa „va enerva foarte tare opozitia cu aceasta ilegalitate”, aceasta va fi nevoita sa inainteze motiunea de cenzura, iar ulterior Igor Dodon sa dea vina pe opozitie, fiindca nu au fost alocati bani pentru cresterea salariilor si pensiilor.

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PLATFORMA DA: "In cazul in care opozitia asigura cvorumul, aceasta asumare trebuie sa lucreze strict in interesele lui electorale - doar Dodon este salvatorul natiunii si nu Parlamentul sau macar guvernul - si, pe de alta parte, ar fi fost evitate intrebari neplacute privind acest proiect de rectificare a bugetului, de ce majorarile pentru medici sunt planificate tocmai de la 1 septembrie, banii fiind primiti in octombrie, tocmai inainte de alegerile prezidentiale, cum se face majorarea, nu este deloc clar ce e cu acele 30%, cum acoperim deficitul bugetar daca creditul rusesc este incert, iar transele de asistenta de la UE sunt puse sub semnul intrebarii. 

Dodon este gata sa dea foc la tara, doar sa obtina al doilea mandat! Chicu s-a plans ieri ca daca continua blocajul, isi va da demisia, in speranta ca deputatii, totusi, vor reveni in plen. 

Dle Chicu, daca ati spus acest lucru, raspundeti pentru cuvintele si promisiunile dvs - dati-va demisia, nu fiti tapul ispasitor al lui Dodon. Fiti bun si plecati! Alt guvern fara scopuri electorale se va ocupa mai bine de siguranta antreprenorilor, cetatenilor, va organiza alegerile urmatoare etc. Altfel, nu sunteti decat un „santajist” jalnic!”, a declarat liderul fractiunii Platforma DA.

Articole din aceeasi categorie