26.01.2021
Pro Moldova nu vede alegerile anticipate o solutie. Cebotari: ,,Care ar fi solutia daca cele 15 mandate de care se doreste sa se desparta clasa politica vor ramane?"

Pro Moldova nu isi doreste alegeri parlamentare anticipate. Deputatul Vladimir Cebotari spune ca anticipatele sunt o amanare  a rezolvarii problemelor in tara si riscam sa ramanem fara guvernare un an de zile. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime.

Vladimir CEBOTARI, DEPUTAT PRO MOLDOVA: ,,Doamna presedinte nu controleaza multe optiuni. Constitutional, la moment, dumneaiei are si avea o singura optiune, sa desemneze un candidat pentru functia de prim-ministru si apropo, eu foarte mult cred in sinceritatea si intentiile bune ale doamnei presedinte, dar doamana presedinta trebuie sa se deosebeasca de predecesorii sai, sa nu aiba intentia si sa nu actioneze in modul in care ar incalca norma constitutionala."

Intrebat ce va face Pro Moldova in cazul in care Maia Sandu vine in Parlament cu o candidatura pentru functia de prim-ministru, Vladimir Cebotari spune ca o decizie va fi luata la Consiliul National Politic al formatiunii.

Vladimir CEBOTARI, DEPUTAT PRO MOLDOVA:,,In primul rand va avea discutii cu echipele sale si cu Consiliul National Politic si in dependenta de candidatul la prim-ministru si a garniturii de ministri vom decide ce vom vota in acea zi. Se i-au in calcul toate optiunile, depinde de calitatea unor lucruri si de calitatea raportata la urgenata problemelor care necesita a fi rezolvate."

Totodata, deputatul Pro Moldova a declarat in cadrul emisiunii ca anticipatele nu sunt o obtiune pentru grupul parlamentar, iar acest fapt duce la o amanare a rezolvarii problemelor cu care ne confruntam. 

Vladimir CEBOTARI, DEPUTAT PRO MOLDOVA: ,,Saptamana trecuta am fost martori cand ambasadorul Romaniei a declarat pe intelesul tuturor ca daca nu avem Guvern si nu semnam un anumit acord aditional la acordul existent cu Romania pana in luna aprilie, pierdem 60 de milioane de euro, fonduri care sunt nerambursabile. Noi in anul acesta avem un buget care contine un dificit bugetar, care ar urma sa fie acoperit din fonduri externe.

In scenariile care au fost astazi foarte mult discutate, intelegem ca ar exista sansa formarii unui guvern abia in luna septembrie sau poate chiar la sfarsitul anului acesta. Asta insemana ca vom avea o tara neguvernata timp de un an de zile."

Deputatul spune ca alegerile anticipate nu sunt o necesitate intrucat cele 15 mandate de care se doreste sa se desparta clasa politica vor ramane.

,,Noi in urmatorul parlament, cum spun sociologii, vom avea cel putin 15 mandate ale unui partid care este astazi criticat si de care toata lumea vrea sa se desparta. Ce se schimba daca acest partid va ramane cu 15 mandate? Din punctul meu de vedere nimic.

Care ar fi solutia daca cele 15 mandate de care se doreste sa se desparta clasa politica vor ramane? Despre ce vorbim? Ne amagim pe noi", mentioneaza deputatul Pro Moldova, Vladimir Cebotari.

Articole din aceeasi categorie