22.06.2020
Pro Moldova - inregistrat oficial ca partid politic. Ce spune Andrian Candu

 Fostii democrati si-a creat propriul partid. Cu mare fast, toti cei 14 deputati, in frunte cu Andrian Candu, au iesit astazi in fata jurnalistilor sa anunte ca Pro Moldova a fost inregistrat oficial ca partid politic.

Andrain CANDU, LIDER PRO MOLDOVA: „Partidul politic Pro Moldova este inregistrat oficial in Republica Moldova. La sfarsitul saptamanii trecute, pe data de 18 iunie 2020, Pro Moldova a fost inregistrat oficial dupa indeplinirea tuturor cerintelor legale. Au fost colectate mai mult de 6 mii de semnaturi, au fost constituite 23 de organizatii teritoriale, iar la inceputul lunii iunie, noi am organizat Congresul de constituire."

Noul partid se anunta a fi de centru dreapta si isi propune sa promoveze valorile pro-europene. Liderul partidului, Andrian Candu, a declarat ca au fost determinati sa creeze o noua formatiune politica pentru ca actuala guvernare lucreaza pentru un singur om, fara sa precizeze numele.

Cu aceasta ocazie, vreau sa aduc sincere multumiri intregii echipe Pro Moldova, fiecare si toti impreuna am lucrat cot la cot ca sa avem aceasta reusita. Suntem un partid modern de centru-dreapta. Pledam pentru reanimarea traditiilor noastre stramosesti.

Andrain CANDU, LIDER PRO MOLDOVA:"Ne adresam oamenilor activi, care sunt dezamagiti de felul in care se guverneaza in ultimele decenii. Suntem partidul cetatenilor care muncesc, care cred in drepturile lor si cred ca tara deja astazi poate fi mai prospera si mai unita.

Daca vom inceta sa ne batem si sa aratam cu degetul unul spre celalalt, cu siguranta vom reusi. Pro Moldova a aparut in contextul unei crize morale. RM a ajuns in izolare internationala. Partidul Politic Pro Moldova uneste energia oamenilor liberi, care cred in necesitatea unei resetari complete a tarii si formarea unei noi republici."

Din aceasta saptamana, Pro Moldova isi va incepe activitatea sa politica. Tara este intr-o situatie catastrofala. Cu intreaga echipa de deputati Pro Moldova, suntem astazi in fata voastra pentru a anunta aparitia unui nou partid in Moldova."

Grupul parlamentar Pro Moldova a fost creat in luna februarie, dupa ce sase deputati au plecat din PDM. In prezent, Pro Moldova are 14 parlamentari care au plecat de la Partidul Democrat si au fost invinuiti ca au fost cumparati de fostul lor lider Vlad Plahotniuc care acum se afla in Statele Unite.

Articole din aceeasi categorie