18.06.2020
Pro Moldova condamna acuzatiile aduse de PDM in raport cu fostii colegi si ii atentioneaza ca-i vor actiona in judecata

Grupul Parlamentar Pro Moldova a venit cu o declaratie in care condamna acuzatiile aduse de catre PDM in raport cu fostii colegi si ii atentioneaza ca vor actiona in judecata pe oricine care propaga falsuri si calomnii.

Declaratia Grupului Parlamentar Pro Moldova:

"Condamnam minciunile distribuite de Partidul Democrat din Moldova in raport cu fostii colegi de partid si ii atentionam ca vom actiona in judecata si in continuare fiecare exponent PDM si PSRM care propaga falsuri si calomnii la adresa persoanelor care au refuzat sa ramana servili PSRM si liderului neformal al acestora Igor Dodon.

Intelegem umilinta presedintelui Pavel Filip si a catorva colegi ai sai din fostul Guvern, subliniata de puterea celorlalti de a renunta la favorurile generoase, oferite de fratele mai mare din alianta, dar acest lucru nu este un motiv pentru atacuri nefondate si distribuirea falsurilor. In conditiile in care, mai multi deputati au plecat decat au ramas si mai multe organizatii teritoriale au aderat la PRO MOLDOVA decat au acceptat postura de copil de casa al PSRM, ar fi corect pentru cineva in proces de curatare sa caute problema in propria curte.

Cu adevarat, la Telenesti sunt oameni foarte buni, oameni cu care vom construi un partid autentic. Exact asa cum sunt oameni exceptionali la Leova, Causeni, Cahul, Nisporeni, Rezina, Soldanesti, Edinet, Sangerei, Drochia si in toate localitatile tarii. Oameni care au votat pentru deputatul din circumscriptie, deputat care nu i-a tradat si care a avut curajul sa mearga in opozitie si sa lupte pentru ei. Oamenii PRO MOLDOVA au demnitate, verticalitate si curaj.

Suntem in criza pandemica, avem multe de reparat dupa guvernarea dezastruoasa, asumata de PSRM cu resturi de PDM servile. Lasati-ne in pace sa lucram. Pleaca oameni buni, despre care voi spuneti ca sunt fondatori ai PDM, ca au muncit si au actionat cu buna credinta. Ei pleaca de la o putere care ofera fara noima posturi publice in fata unei tari intregi. Aceasta este coruptie dovedita prin hotarari de Guvern si decrete prezidentiale. Ei pleaca pentru ca au obtinut mandate de deputat prin increderea oamenilor si nu pentru favoruri. Este dificil pentru conducerea actuala a PDM sa inteleaga ca exista si alte unitati de masura decat banii si functiile, motiv din care, in partid, ar putea ramane curand doar cei doi presedinti si cativa fosti cu aspiratii de ambasadori.

Oamenii PRO MOLDOVA vor pace, bunastare, ordine si un stat cu adevarat pentru cetateni. Noi luptam pentru aceste obiective, voi de ce luptati cu noi? Aveti curaj sa recunoasteti ca ati falimentat. Oamenii PRO MOLDOVA nu pleaca, nu se rup, nu se cumpara si nu tradeaza. Echipa creste si va creste in continuare, resemnati-va!"

Socialistii si democratii au ramas fara majoritate parlamentara, dupa ce ieri inca un deputat a parasit randurile Partidului Democrat si a aderat la Pro Moldova.

Pana acum din randurile democratilor au plecat 17 deputati, iar Partidul Democrat a ramas cu doar 13 deputati, din cei 30 cu care a intrat in parlament dupa ultimele alegeri. Coalitia PSRM-PD a ramas cu 50 de voturi in legislativ.

Articole din aceeasi categorie