25.01.2021
Primarul capitalei spune ca are un salariu de 18 mii de lei, iar viceprimarii de 16 mii de lei. Cat primesc consilierii municipali: "Sunt care muncesc cu adevarat, altii fac masaj la falci" - VIDEO

Primarul Ion Ceban spune ca lunar are un venit de 18 mii de lei fara impozitare, viceprimarii de 16 mii de lei, iar consilierii municipali pentru fiecare sedinta primesc cate 3000 lei. Edilul a tinut sa mentioneze in sedinta serviciilor primariei ca sotia sa are un salariu oficial de 7000 lei fara impozitare.

Ion CEBAN, PRIMARUL CHISINAULUI: "Eu am un salariu de 18 mii de lei, viceprimarii - 16 mii de lei. Salariul la card este mai putin de 14 mii de lei, fiind impozitat. Colegii mei mi-au zis ca incepand cu luna curenta vom primi un pic mai mult. 

Consilierii municipali pe care ii rog sa vina la sedinte, primesc pentru o sedinta peste 3000 de lei, nu este lucrul lor de baza. Unii sunt care muncesc cu adevarat, altii fac masaj la falci, fac politica la microfon din sala de sedinte. 

In total pentru anul 2020 pentru toate sedintele onsilierilor li s-au achitat peste 4 miliarde de lei. Alte situatii sunt in cazul unor consilieri care se ridica pana la 26 mii de lei."

In acest context, Ion Ceban spune ca sotia sa are oficial un salariu de 7000 lei, iar cu impozitare, suma ajunge putin peste 5000.

Explicatia edilului vine in contextul criticilor aduse pentru vacanta din Egipt, fiind al treilea concediu din ultimele trei luni.

Totodata, Ion Ceban l-ar fi amenintat pe vloggerul Andrei Bolocan, dupa ce acesta a postat un video despre calatoria edilului in Egipt. Acesta s-a aratat nemultumit in special de momentul cand Bolocan a vorbit despre sotia sa, Tatiana. Primarul capitalei sustine ca Bolocan i-a atacat familia si ca intrece orice linie a bunului simt. 

Primarul capitalei, Ion Ceban, se intreaba daca este normal ca consilierii municipali sa primeasca lunar circa 26 mii de lei pentru nici un efort, doar venind la una sau doua sedinte. Totodata acesta a declarat ca Nata Albot a incasat un onorariu de 60 mii de lei pentru promovarea educatiei online. 

Reprezentantii ONG-urilor media condamna reactia lui Ion Ceban si sustin ca aceasta este inadecvata. Potrivit lor, persoanele care detin functii publice trebuie sa accepte criticile, iar in cazul in care nu pot sa o faca, ar trebui sa isi dea demisia. 

Articole din aceeasi categorie