29.06.2020
Prima runda de discutii intre Pro Moldova si Partidul SOR privind demiterea actualului Guvern. La ce concluzii au ajuns

Partidul Politic Sor a participat astazi la prima runda de discutii organizata de Partidul Pro Moldova unde au discutat despre demiterea actualului Guvern si formarea unui cabinet de ministri cu un program viabil de guvernare capabil sa stopeze efectele crizei economice si celei din sistemul medical.

Reprezentantii celor doua formatiuni politice au discutat si despre situatia politica din tara, ambele parti au fost de acord ca in republica Moldova este o situatie incerta cand fosta coalitie de guvernare a pierdut majoritatea parlamentara. De asemenea, s-a constatat ca din cauza"gestionarii proaste a situatiei, guvernul Dodon-Chicu a impins tara si intr-o criza economica, ale carei efecte devin din ce in ce mai vizibile si afecteaza tot mai multi cetateni", se arata intr-un comunicat emis de Partidul Sor.

In aceste conditii, deputatii Partidului Politic „SOR” si „Pro Moldova” au reiterat necesitatea demiterii actualului guvern, care a pierdut sustinerea politica, increderea cetatenilor si orice sprijin extern. 

De asemenea, partile au fost de acord ca este necesara formarea, alaturi de reprezentantii celorlalte formatiuni politice parlamentare de opozitie, a unui alt Executiv care sa raspunda si sa gaseasca solutii pentru necesitatile imediate si pe termen lung ale Republicii Moldova si cetatenilor sai.

Articole din aceeasi categorie