27.01.2021
Prima reactie a Nataliei Gavrilita, dupa ce a fost inaintate de Maia Sandu la functia de premier: "Sunt onorata"

Va veni cu o echipa si un program ca sa scoata tara din criza si sa apere interesele cetatenilor. O spune Natalia Gavrilita, dupa ce a fost inaintata de Maia Sandu la functia de premier.

Natalia GAVRILITA: "Sunt onorata ca am fost desemnata in calitate de candidat la pozitia de Prim-ministru. Voi folosi aptitudinile si competentele mele pentru imbunatatirea vietii oamenilor si prosperarea Moldovei. Cred cu tarie ca cetatenii merita dreptate si bunastare si voi veni in fata voastra cu o echipa si un program care pot sa scoata tara din criza si sa apere interesele cetatenilor."

Astazi, Maia Sandu a anuntat ca a inaintat-o pe Natalia Gavrilita la functia de prim-ministru.

Natalia Gavrilita a fost ministrul Finantelor in Guvernul condus de Maia Sandu. A fost director general la Global Innovation Fund (GIF) cu experienta vasta in domeniul consultantei in domeniul guvernarii si dezvoltarii. Inainte de a se alatura GIF, a fost secretar de stat la Ministerul Educatiei din Moldova, unde a condus reforme cu impact puternic in finantarea educatiei, evaluarea studentilor si guvernarea scolilor. 

A petrecut cativa ani la consultanta de dezvoltare Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a lucrat la proiecte de guvernare si evaluare in Tadjikistan, Indonezia, Nigeria si Teritoriile Palestiniene Ocupate. Inainte de aceasta, a detinut functii de conducere in cadrul Oficiului Guvernului Republicii Moldova si al Ministerului Economiei, lucrand in domeniul reformei administratiei publice, al planificarii strategice si al coordonarii donatorilor. Natalia gavrilita detine un M.P.P. in politica publica de la Scoala Harvard Kennedy si un B.A. in Legea de la Universitatea de Stat din Moldova. A activat la Banca Mondiala, ca si Maia Sandu.

Articole din aceeasi categorie